С оглед гарантиране сигурността на доставките и спазване принципа на

...
С оглед гарантиране сигурността на доставките и спазване принципа на
Коментари Харесай

КЕВР пита държавните дружества как ще се борят с кризата с доставките на газ

С оглед гарантиране сигурността на доставките и съблюдаване правилото на бистрота, КЕВР задължи „ Булгаргаз “ да разгласява информация за нужните и неосигурени месечни количества природен газ, както и нужните потенциали през трансгранични уреди за транспорт до българския пазар за покриване на потреблението за интервала на идващите 12 месеца.

По този метод всички пазарни участници ще имат нужната информация и задоволително време, с цел да дават най-хубавите си предложения към „ Булгаргаз “ ЕАД. Общественият снабдител следва да подържа тази информация настояща на своята интернет страница и на осведомителната платформа на Газов Хъб „ Балкан “ ЕАД.

„ Булгартрансгаз “ ЕАД, в качеството си на Оператор на оборудване за предпазване на природен газ, би трябвало да даде информация за подхванати от оператора ограничения в случаите на запазен и необработен потенциал от ползватели, както и за равнището на запълване на подземното газово вместилище „ Чирен “.

От газовата борса „ Газов Хъб Балкан “ ЕАД се изисква да изпрати на регулатора информация за количествата природен газ, които Общественият снабдител е продал на всички извършени досега на платформата търгове по Програмата за освобождение на количества. Комисията изисква „ Булгаргаз “ ЕАД да даде и спомагателна информация по отношение на осъществяването на настоящия контракт за доставка с „ Газпром износ “, както и дали сдружението е подхванало дейности за претендиране на неустойки за едностранно прекратените доставки.

Исканата от сдруженията информация би трябвало да бъде предоставена в период до 27.07.2022 година, както и с оглед идното административно произвеждане за одобряване на цена на природния газ за м. август 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР