С официално посрещане на пл. „Свети Александър Невски“ започна визитата

...
С официално посрещане на пл. „Свети Александър Невски“ започна визитата
Коментари Харесай

Борисов посрещна Медведев с държавни почести, граждани - с плакати

С публично посрещане на пл. „ Свети Александър Невски “ стартира визитата на ръководителя на държавното управление на Руската федерация Дмитрий Медведев у нас, съобщи БГНЕС.
На церемонията Медведев бе посрещнат от българския министър председател Бойко Борисов, по чиято покана той идва на двудневно публично посещаване в страната ни.
Под засилени ограничения за сигурност и пред любопитните погледи на събралите се хора Медведев постави венец пред Паметника на Незнайния боец, след което двамата министър председатели се насочиха към Министерския съвет, където ще проведат двустранен диалог, последван от пленарна среща сред двете делегации.
Вече са оповестени и главните тематики, които българската и съветската страна ще разискват . Те са свързани със съдействието в региона на енергетиката, стопанската система и туризма.
По-късно денем съветският министър-председател ще беседва и с президента Румен Радев , а на 5 март Дмитрий Медведев ще се срещне с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, както и ще взе участие в откриването на Българо-руски бизнес конгрес в региона на туризма.
При посрещането на Медведев имаше жители с плакати в поддръжка на Русия, както и малко на брой протестиращи против визитата на съветския министър председател.

Това е петата аудиенция на съветски министър председател или президент в България за последните 30 години. Дмитрий Медведев пък идва за повторно у нас, откакто през 2008 година бе част от делегация, водена от президента Владимир Путин.
Дмитрий Медведев идва за повторно в България. Предишният беше при започване на 2008 година. Тогава той беше част от делегацията, водена от президента Владимир Путин. Това беше първата аудиенция на Медведев в чужбина, малко откакто неговата кандидатура беше издигната за президент на Русия в самия завършек на 2007 година

За последното десетилетие София и Кремъл изживяха трагични обрати в политическите връзки. Двете страни охладиха връзката, откакто поради вътрешни и външни фактори не успяхме да осъществяваме основните енергийни планове Бургас-Александруполус, " Южен поток " и АЕЦ " Белене ".
През последните две години се следи постепенно възобновяване на прекъснатите връзки. Това е обвързвано с желанието на София да се върне към реализацията на взаимните планове в енергийната сфера. Стъпка за стопяване на леда беше направена с поредните визити на Радев и Борисов в Русия през май 2018 година
След срещите с президента Путин настъпи нов стадий в развиването и на взаимните енергийни планове.
Първо България още веднъж стартира да работи по плана АЕЦ " Белене ", а след това Руската федерация разгласи, че ще строи отклонение за газопровода " Турски поток " през България. Става дума за над 470 километра, по които се планираше построяването на неосъществения " Южен поток ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР