С официално откриване в посолството на Италия започна учебната година

...
С официално откриване в посолството на Италия започна учебната година
Коментари Харесай

АУБ и SDA Bocconi започнаха съвместна магистърска програма за ръководни кадри

С публично разкриване в посолството на Италия стартира образователната година за първия випуск от взаимната магистърска стратегия за управителни фрагменти на Американския университет в България и водещата просветителна институция SDA Bocconi.

20 души ще учат финанси, банково дело и ръководство на недвижими парцели в продължение на 16 месеца в София. Всички те са изявени експерти и заемат водещи постове в фирмите си.

България е първата страна в Източна Европа, в която SDA Bocconi открива своя стратегия. Инициативата на италианското топ учебно заведение у нас притегли експерти от разнообразни браншове с добре структурираната си и приспособена към пазарите в района подборка от курсове, преподавани на британски език.

Това е късмет за фирмите в района да приготвят фрагменти на международно равнище, поради че SDA Bocconi School of Management, е публично класиран от „ Файненшъл таймс “ като „ третото най-хубаво място за профилирани стратегии и петото в Европа за бизнес обучение “, а Американският университет в България е №1 у нас за бизнес администрация.

По време на откриването на програмата Н.Пр. Стефано Балди, дипломат на Италия у нас, поздрави участниците в програмата и показа: „ За мен е в действителност голямо наслаждение, че това ново премеждие стартира тук, тъй като считам, че това е освен огромна опция за всеки един от вас, само че също по този начин е огромна опция за България и за района “.

„ Тази стратегия е от помощ за България, за АУБ, за вас - студентите, които стартирате образованието си. Ние се надяваме, че знанията и уменията, които ще придобиете и ще приложите на процедура, ще оказват помощ на България и на района “, сподели президентът на АУБ доктор Стивън Съливан.

Леонардо Етро, професор по корпоративни финанси и недвижима благосъстоятелност в SDA Bocconi, акцентира: „ Това партньорство е доста значимо за нас. Магистърската стратегия за управителни фрагменти „ Финанси, банково дело и ръководство на недвижими парцели “ е единствено първата стъпка в партньорството ни с АУБ на Балканите ”.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, общоприет шеф на “CCC Shoes ” за България: „ В кариерния път, по който съм се насочил, е съвсем наложително човек да има тапия сходна на тази, която ще се издаде взаимно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, заради които избрах програмата, са доста високия рейтинг на двата университета и това, че като тази стратегия, такава композиция, няма съвсем на никое място в света “.

Мениджърите, които завършат магистратурата, ще имат равнището на обучение на именити ученици на Бокони като някогашния италиански министър председател Марио Монти, ръководителя на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианския композитор Джакомо Манцони, основния изпълнителен шеф на Vodafone Виторио Калао, Марко Патуано, CEO на групата Benetton. Футболната легенда Кларънс Зеедорф, който също има магистърска степен от SDA Bocconi, пристигна персонално в София за оповестяването на взаимната стратегия по-рано тази година. Холандецът, който ръководи сполучливо личен бизнес, приказва шест езика и постоянно е именуван Професора, поради високия си разсъдък, показа тогава: „ Наученото в Бокони отвори пред мен напълно нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света ”.

За SDA Bocconi (Бокони)

Мисията на „ Бокони “е да способства за развиването на персони и организации посредством основаването и разпространяването на новаторско управническо знание. Това е учебно заведение по мениджмънт, основано в Милано, което развива и споделя познание от 1971 година насам. Визията на висшето учебно заведение е да трансформира живота към по-добро посредством познание и въображение и е основополагаща за стратегиите, които се оферират: отворени и профилирани образования за управителни фрагменти, МВА и магистърски стратегии, приложни проучвания, които да оказват помощ на персони, компании, институции и стопански системи в развой на пазарна глобализация и бизнес развиване.

За Американския университет в България (АУБ)

Мисията на университета е да образова студенти с извънреден капацитет в общественост, чиито полезности са: най-високо академично равнище, национално и етническо многообразие и взаимно почитание, както и да ги приготви за демократично и етично водачество, с цел да служат на своя район и на света. АУБ е основан през 1991 година за да образова жители, способни да посрещнат провокациите на прехода в Югоизточна Европа и да изградят общества, образувани върху правилата за народна власт, частна стопанска самодейност, гражданска отговорност и приемливост към другите култури.

АУБ е упълномощен в Съединени американски щати и в България и предлага обучение в американския жанр, прочут като „ liberal arts “. В университета се образоват към 1000 студенти от над 40 страни, които получават познания от топ преподаватели от целия свят. АУБ заема водещи рейтингови позиции по триумф на възпитаниците си, като 99,8% от приключилите студенти стартират работа или не престават образованието си след дипломиране. Същевременно АУБ е №1 в страната по бизнес администрация, съгласно рейтинговата система на Министерство на образованието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР