С официални чествания и тържества в цялата страна България отбелязва

...
С официални чествания и тържества в цялата страна България отбелязва
Коментари Харесай

С чествания в цялата страна България отбелязва 3 март

С публични празнувания и тържества в цялата страна България отбелязва националния празник 3 март.

Историческият връх Шипка ще посрещне хиляди българи, които ще отдадат респект пред подвига и саможертвата на героите на Шипка и ще отбележат 141-ата годишнина от Освобождението на България.

Честването, в наличието на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще стартира в 11 ч. със заупокойна панихида, която ще бъде отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. Председателят на Народното събрание ще произнесе слово във връзка националния празник, ще одобри строя на почетния часовой и ще сервира цветя на паметника на историческия връх.

Старозагорци още веднъж ще изминат пътя-поклон до хълма „ Бранителите на Стара Загора “ в шествие с националния байрак. 300-метровото знаме за поредна година ще бъде пренесено на ръце от военнослужещи от Втора механизирана бригада дружно с искащите да застанат паралелно до тях старозагорци и посетители на града.

Церемонията по издигане на Националното знаме на Република България ще стартира в 11 ч. пред паметника на Незнайния боец в столицата. В 12 ч. ще се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

Кулминацията на честванията ще бъде в София, където на площад „ Народно заседание “ ще се състои тържествената заря-проверка.

Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. От 19:30 ч. в зала „ Концертна “ на Централния боен клуб ще се състои обичайният банкет за 3 март, даван от президента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР