С очовечаване на административните услуги до края на годината ще

...
С очовечаване на административните услуги до края на годината ще
Коментари Харесай

Държавата очовечава административни услуги, отпадат хартиени удостоверения

С " очовечаване " на административните услуги до края на годината ще отпадне потребността от 12 хартиени удостоверения, разгласи пред публицисти вицепремиерът Томислав Дончев.

Административната промяна няма да докара до оскъпяване на услугите
 
Това са удостоверения, свързани с БУЛСТАТ, с гражданско, служебно и имотно положение, с услуги на Национален осигурителен институт и други. Очаква се  да отпаднат изцяло най-малко осем от тези удостоверения, а за четири това ще е отчасти.

Премиерът размаха пръст за битката с бюрокрацията (ВИДЕО)
 
Проблемът е, че доста от регистрите на администрацията са на хартия за времето до 2000 година, посочи Росен Желязков, ръководител на Държавна организация " Електронно ръководство ". За облекчение на административни режими са нужни промени в най-малко 100 закона и в още повече подзаконови постановления и решение на Министерски съвет и на други ведомства.

Борисов с ултиматум за излишно изисквани документи от администрацията

До средата на октомври Министерски съвет ще внесе в Народното събрание предложенията за законови промени за административната промяна, сподели Дончев. Инспекторатите на ведомствата ще се включат в контрола на промяната, уточни той.

Администрацията няма да желае показване на 12 удостоверения на хартия от септември
 
Вицепремиерът изрази удивление, че при работно време от осем часа за обещано ведомство приемното време за жители е по-кратко. " Ще отпадне така наречен " двутактовост на услугите. Не е нужно жителите да подават заявление за документ на една дата, а да го получават на друга дата в случай, че той се вади за пет минути ", добави Томислав Дончев Дончев.
  По тематиката Махат думата " молба " от правния мир, била унизителна
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР