С обвинение за участие в пране на пари, пред съда

...
С обвинение за участие в пране на пари, пред съда
Коментари Харесай

Бившият президент на Барселона на съд за пране на пари

С обвиняване за присъединяване в пране на пари, пред съда ще бъде изправен някогашният президент на Барселона Сандро Росел, оповестиха испански правосъдни източници.
Росел, жена му и още четирима души са упрекнати в пране на пари в големи размери от най-малко 19.9 млн. евро от 2006 година насам, отнасяйки се за телевизионни права и спонсорство в Бразилия.
Прокурорите в Националния съд в Мадрид са поискали Росел да бъде изпратен в пандиза за 11 години и да заплати санкция в размер на 59 млн. евро. Бившият президент и брачната половинка му са упрекнати в противозаконното укриване на пари, които са били получени от Рикардо Тейшейра, някогашният президент на Бразилската футболна конфедерация.
Случаят датира от 2006 година, когато Тейшейра подписва договорка с компания на Каймановите острови за телевизионните права за лъчение на 24 бразилски другарски срещи.
Общо семейство Росел е получило почти 15 млн. евро в своите банкови сметки, като част от договорката. Съдебният развой против двамата ще стартира на 25 февруари и ще продължи до 27 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР