С общо 9 събития стартира програмата на Държавна Опера-Пловдив за

...
С общо 9 събития стартира програмата на Държавна Опера-Пловдив за
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, не пропускайте оперен маратон в Дома на к...

С общо 9 събития започва програмата на Държавна Опера-Пловдив за 2023 година. Началото бе сложено през вчерашния ден с " Прилепът " с диригент Вилиана Вълчева и режисьор Георги Динев.

Афишът за през днешния ден ще предложи на пловдивчани и посетители на града " Снежанка и седемте джуджета " в Дома на културата " Борис Христов ". Мюзикълът за деца и възрастни е дело на Атанас Косев. За спектакъла той споделя:  “За децата би трябвало да има специфичен репертоар, който да дава отговор на тяхната психика, на потребността им от красивия свят на приказното, на положителното и любовта. Като гледат такива спектакли, те се построяват като хора, а и като бъдещи фенове на съществени произведения като оперните. Възпитава се като цяло отношението им към изкуството ”.

Режисьор още веднъж е Георги Динев, костюмите и сценографията са на Гергана Мантарлиева, а 3D мапингът е поверен на Полина Герасимова. 

На 11 януари Операта ще показа " Валс, шампанско, звън ". Програмата, която стартира в 19 часа, включва валсове от Щраус-син, арии от оперети на Щраус, Калман и Лехар, арии и дуети от опери на Верди, Бизе и Гуно. Диригент ще бъде Константин Добройков.

Два дни по-късно в Дома на културата феновете ще се насладят на комичната опера " Севилският бръснар " с режисьор Нина Найденова и диригент Павел Балев. На 19 януари пък следва хитовият мюзикъл " Иисус Христос суперзвезда " с музиката на Андрю Лойд Уебър. Сред солистите са Николай Воденичаров-Никецa, Владимир Михайлов, Юлия Йорданова-Керана, Константин Кацаров и други. 

На 21 януари афишът повтаря " Снежанка и седемте джуджета ", само че от 11 часа. Съботната вечер ще показа различен хитов проект  - " Една нощ в операта с музиката на QUEEN ". Началото е от 19 часа в Дома на културата " Борис Христов ". Концертът включва 20 от най-известните песни на английската група. Хитовете ще бъдат изпълнени от Славин Славчев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, Михаил Шишков-син дружно с Оркестър и Хор на Опера Пловдив с диригент Kонстантин Добройков.

На 25 януари пловдивчани ще могат да се насладят на " Дългата коледна вечеря и Жени в ре минор ". Съвременният танцов спектакъл от водещия хореограф Раду Поклитару ще зареди прочувствено и естетически публиката. " Дългата коледна вечеря “ е по едноименната пиеса на Тортън Уайлдър и музика на Вивалди и „ Жени в ре минор “ по претекстове от „ Домът на Бернарда Алба “ на Федерико Лорка и музика на Бах.

Програмата за януари ще приключи на 26-и със симфоничен концерт със Светлин Русев.

 

Още за събитията в Пловдив и района може да откриете в най-хубавия културен гид - 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР