С общо 12 медала СК Шуменска крепост стана отборен шампион

...
С общо 12 медала СК Шуменска крепост стана отборен шампион
Коментари Харесай

Шуменска крепост отборни шампиони в К-1, Стар Тийм триумфират във Фул контакт на Държавните

С общо 12 медала Семеен кодекс Шуменска цитадела стана екипен първенец в жанр К-1, а с 17 оценки софийският Стар Тийм победи в жанр Фул контакт на провелите се през миналия уикенд (23-25 април) Държавни шампионати по кикбокс в град Пазарджик.

Състезанията минаха при отличната организация от страна на локалния състезателен клуб Спартак Пазарджик 2014 и под егидата на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Към бойния театър домакините прибавиха и извънредно атрактивен детски шампионат на кръг в жанр “Лоу кик”. Така участниците в трите стила станаха над 360 от 52 спортни клуба от цялата страна.

Въпреки, че се състояха без аудитория, състезатели и треньори сътвориха неповторима атмосфера, което донесе спомагателна доза хъс и предпочитание за победа от страна на състезателите. Над 85 финала в двата стила се изиграха във вчерашния ден. Семеен кодекс Шуменска цитадела си потеглиха като любимци в жанр К-1 с 6 златни и 6 сребърни медала, а Семеен кодекс Стар Тийм прибавиха в богатия си актив 13 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала във Фул Контакт.

Първенец по медали в Държавните шампионати по кикбокс в Пазарджик в двата стила са шуменци с общо 29 медала, следвани от Стар Тийм с 20 и Семеен кодекс Боил – Варна с 14 медала, 8 от които златни.

Чудесно се показаха и домакините от Семеен кодекс Спартак Пазарджик, които заеха 4-тото място в общото класиране с 18 медала (4 златни – 3 на “К-1” и 1 “Фул контакт”, 5 сребърни и 9 бронзови). Те се включиха с общо 25 бойци.

Александър Рибников (СК Спартак Пазарджик) бе отличен като най-техничен играч в жанр К-1, а в жанр Фул контакт – Христо Христов – Семеен кодекс Боил Варна.

След финала старши треньорът и основен уредник на събитието господин Илко Аджов показа:

"Миналата година бяхме първият клуб в Пазарджик, който съумя да направи съревнование в изискванията на пандемия. Тогава беше доста строго, тъй като никой не знаеше какво ще стане и по какъв начин ще се получат нещата. Все отново обаче стана ужасно съревнование. Бяха към 220 състезатели в двата стила К-1 и Фул контакт. Решихме да разделим шампионата и надпреварите във жанр „ Фул контакт “ да се проведат в Козлодуй, с цел да може да се популяризира кикбоксът в двете обитаеми места. Заради рецесията обаче взехме решение още веднъж да комбинираме нещата, като прибавим и шампионат за най-малките деца по кикбокс. Според мен се получи доста хубаво със страхотни страсти ".

По стратегия в границите на Държавните шампионати е бил очакван и детския шампионат в жанр Лоу кик. Според господин Аджов усещане е направила изключителната дисциплинираност при най-малките бойци.

Той добави:
"Това е военен спорт. Ние ги възпитаваме на потребните привички и от най-ранна възраст. Децата би трябвало да слушат, с цел да могат да побеждават. Факт е, че ние не сме единствено треньори, а психолози и даже родители. Всяко едно дете, което стъпи в залата безусловно израства в нея и черпи от образеца на по-големите ".

Г-н Аджов съобщи още че е удовлетворен от представянето на своя тим вкъщи. Всички любимци са съумели да се класират преди всичко в двата стила. Държавните шампионати по кикбокс не престават след по-малко от месец в Панагюрище в уикенда 14-16 май, след което прекосяваме на интернационалната сцена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР