С новия правилник за организация и дейността на Народното събрание

...
С новия правилник за организация и дейността на Народното събрание
Коментари Харесай

Правилникът на НС с нова екстра, Ива Митева не хареса скъсаните дънки на Филип Станев

С новия устав за организация и активността на Народното събрание парламентарните резултатите от гласоподаване ще излизат автоматизирано. С това се похвали ръководителят на 46-о Народно заседание Ива Митева от трибуната на Народното събрание по време на разискване на правилника за работа на законодателния орган.

В пленарната зала, шефката на Народното събрание на няколко пъти направи забележка на Тома Биков от ГЕРБ, Христо Иванов от " Демократична България ", на Иван Иванов от Българска социалистическа партия и на заместник-председателя на Народно събрание Татяна Дончева за всяване на ужас в залата. Ива Митева се скара и на депутата от Има Такъв Народ Филип Станев, че е със скъсани дънки на работа. " Г-н Филип Станев върша ви забележка за тези дънки ", сподели Ива Митева.

От своя страна пък Филип Станев увери публицистите в коридорите на Народното събрание, че скъсаните дънки щял да си ги носи единствено у дома.

Към сегашния миг народните представители одобриха текстове, свързани с конституирането на Народното събрание, избирането и смяната на управлението на институцията, пълномощията и отговорностите на ръководителя и зам.-председателите на Народното събрание. Гласувани бяха и разпореждания, уреждащи образуването и разпускането на парламентарните групи.

Дебати в пленарната зала провокираха предложенията за броя и предмета на активност на непрекъснатите парламентарни комисии.

Временната комисия за разработване на устав предлага от неговия състав да бъдат определени 21 непрекъснати комисии. Нова комисия ще бъде тази по дигитализацията, електронното ръководство и осведомителни технологии. Депутатите ще вземат решение дали да бъде основана и краткотрайна комисия, която да преглежда използването на ограниченията по закона " Магнитски ". Тя е по предложение на " Демократична България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР