С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на

...
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на
Коментари Харесай

Гвоздейков: Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

С нови 80 автомобила за надзор напълно обновяваме автопарка на ИА " Автомобилна администрация “. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на посещаване в централата на компанията снабдител и представител на производителя, където му беше показан първия оборудван автомобил. Всички коли към този момент са доставени и стартира тяхното съоръжение. От компанията реализатор увериха министъра, че колите ще бъдат изцяло окомплектовани до август т.г. когато ще могат да влязат в приложимост.

До този миг в никакъв случай не са били закупувани толкоз нови коли едновременно за потребностите на Агенцията, като последно през 2009 година са доставени 29 транспортни средства. Към момента ИААА разполага със 74 леки автомобила за надзор на пътя, като половината от тях са над 20-годишни, мощно амортизирани и с огромен пробег. " Това е изцяло недопустимо за страна член на Европейски Съюз, която има задължения по надзор освен на вътрешния, само че и на интернационалния трафик на пасажери и товари “, акцентира Георги Гвоздейков. Той уточни още, че остарелият авто парк доста затруднява ефикасното осъществяване на служебните отговорности на инспекторите и генерира високи разноски за техническа поддръжка и гориво. " Затова и главен приоритет за екипа ни бе да осигурим финансиране и напълно да подменим автопарка. Само по този начин можем да имаме ефикасен надзор, който е директно обвързван и с поддържането на високо равнище на сигурност на придвижване по пътищата “, акцентира министърът.

За възобновяване на автомобилния парк на ИА " Автомобилна администрация “ бе извършена социална поръчка и през ноември 2023 година е подписан контракт със " София Франс Ауто “ АД за доставката на 80 нови коли с включено съоръжение. Стойността на контракта е 6 353 674 с Данък добавена стойност, като средствата са обезпечени от националния бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР