С нови 400 фиданки смърч беше обогатен днес Природен парк

...
С нови 400 фиданки смърч беше обогатен днес Природен парк
Коментари Харесай

Доброволци от Райфайзенбанк засадиха 400 дръвчета на Витоша

С нови 400 фиданки смърч беше обогатен през днешния ден Природен парк „ Витоша “. Доброволци от Райфайзенбанк залесиха 1.2 дка в местността Игликина поляна, със със съдействието на управлението на парка и лесничеите от Държавно Горско Стопанство – София.

Мястото не е определено инцидентно. Игликина поляна е една от най-красивите местности на Витоша, а концепцията е тя да се обособи като място за отдих, спорт и образование за дребни и огромни, а също по този начин – за хора с увреждания.


За да обезпечи достъпа им в планината, Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ създаде план „ Витоша – налична за всички “, който беше част от дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ 2017.

Целта на плана е да бъдат основани условия и благоприятни условия за присъединяване на хора с увреждания в спортни занимания на територията на Парка, като по този метод се усъвършенства качеството им на живот, обществената интеграция и акомодация. Проектът планува да бъде възобновена алеята за спорт за хора в неравностойно състояние Игликина поляна.


Ще се резервира целостта на поляната и съществуващата алея в настоящето им положение, само че ще се изработят и слагат профилирани уреди за подсилване на двигателните функционалности на хората с увреждания върху ударопоглъщаща настилка, оградена с тактилни плочи. Ще бъдат сложени люлки, музикална стена, уреди за висене, колело за оживление, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдаване и информативен пункт. Предвидени са профилирани маси и пейки за прилагане от хора в инвалидни колички, с цел да се избегне изолацията им.


В дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да помогнеш” 2017 бяха набрани над 14 000 лева в поддръжка на плановете от сфера Екология. За 9-те издания на самодейността, сумата, дарена за планове за запазване на околната среда, е над 106 000 лева, като средствата са събрани от персонални дарения на чиновници на Групата Райфайзен, както и от банката, която прибавя до 100 лева към всяко подаяние на чиновник. Освен със свои персонални средства, чиновниците на банката регулярно вземат участие и в доброволчески начинания за запазване на българската природа, като за втора поредна година засаждат дръвчета.


Ако желаете да подкрепите „ Витоша – налична за всички “ и да подпомогнете достъпа до планината на хора с увреждания, можете да извършите подаяние на следната банкова сметка:

Получател/Титуляр: ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ВИТОША
IBAN: BG89TTBB94003121040423
BIC: TTBBBGSF
При банка: Сосиете Женерал Експрес банк
Основание за заплащане: Избери, с цел да окажеш помощ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР