С нова порции критики към правителството на Кирил Петков излезе

...
С нова порции критики към правителството на Кирил Петков излезе
Коментари Харесай

Радев: Някои хора искат да влезем в Еврозоната през задния вход, както те влязоха в политиката

С нова порции рецензии към държавното управление на Кирил Петков излезе президентът през днешния ден. Радев упрекна някогашните ръководещи и 48-ото Народно заседание за отлагането на влизането ни в Еврозоната.

 

" Някой очевидно желае да влезем в Еврозоната през задния вход, както някои направиха в политиката ".

Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев

„ Влизането в Еврозоната не е тип надхитряване. Тази инфлация, която сега ни стопира за влизане в Еврозоната, се дължи на някогашни управнически решения. Служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите, които би трябвало да обезпечат пътя ни по-натам към Еврозоната ", добави още Радев.

 

Държавният глава акцентира, че инфлацията, която сега ни стопира за Еврозоната, се дължи на предходни управнически решения.

 

В момента се поставят всички старания да се откри най-хубавото техническо и организационно решение за изборите. Не би трябвало да се насажда съмнение в изборите, тъй като така и така изборната интензивност не е такава, каквато би трябвало да бъде. Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече бистрота. Нека в допълнение да не обезличаваме машинното гласоподаване.

 

Това разяснява президентът Румен Радев след решение на Комисията за броенето на хартиените и машинните гласове, което провокира остри разногласия.

 

Не би трябвало да се насажда съмнение в изборния развой,  прикани президентът пред медиите. 
И без това изборната интензивност не е на равнището, на което би трябвало да бъде, добави президентът. 

По мотив напрежението към ЦИК поради решението й изборните резултати да се вписват единствено в една рубрика - сумарно от вота на хартия и на машина, и последвалата оставка на Цветозар Томов като говоритгел на ЦИК, президентът Радев беше безапелационен:  " Централната изборна комисия е самостоятелен орган и не би трябвало да има никакво външно вмешателство в нейната работа ".

" Аз чакам от всички институции, ангажирани с изборния развой, да усилват доверието в изборите, а не да водят до ерозирането на това доверие ", добави той. 

 

Президентът разяснява и отлагането на влизането на страната в еврозоната.

 

" Министърът на финансите установи доста ясно икономическата обстановка в страната, а служебното държавно управление реализира най-големия прогрес към еврозоната - подписването на меморандума за произвеждане на евромонети “, акцентира Радев.

В отговор на рецензиите на Асен Василев за отлагането на датата за влизане в еврозоната, президентът сподели:

 

 „ Служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите за еврозоната ”.

 

„ Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката ”, изясни президентът, очевидни визирайки Политическа партия.

 

Той посочи, че влизането в Банковия съюз не е въпрос на надхитряване и шмекеруване.

 

Държавният глава акцентира, че инфлацията, която сега ни стопира за Еврозоната, се дължи на предходни управнически решения. Същата теза пази и ГЕРБ.

 

„ Убеден съм, че влизането ни в Еврозоната ще докара до основни стопански изгоди. Най-важното е да бъдат уверени жителите, тъй като те всеобщо не имат вяра ”, съобщи още Радев.

 

Президентът разяснява и нещастието с 18-те мигранти край Локорско. 

Радев е на мнение, че казусът ясно е посочил, че правораздавателните органи у нас би трябвало да подходят по радикално друг метод към закононарушенията с трафик на мигранти.

 

„ В други страни за същите закононарушения се получават десетки години затвор ”, изясни той.

 

Радев разкритикува прокуратурата, държавните управления на Борисов и похвали Министерство на вътрешните работи, че " стегнало оградата на границата "

 

„ При нас, трафиканти, хванати от органите на Министерство на вътрешните работи, само че създали съглашение с прокуратурата, получават пет месеца. И това е покана към тях още веднъж да правят същите закононарушения ”, счита президентът. Тази позиция пази и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

Във връзка с хвалбите на предходни ръководещи за „ нулева миграция ” по време на държавните управления на Борисов, Радев акцентира: „ Тази нулева миграция значи политика на снишаване, на безучастие и липса на действителна битка с незаконния трафик. Тогава беше всеобщо прекосяване на границата - гладко, още по-безпрепятствено прекосяване през територията на страната ”.

 

Запита публицистите дали си спомнят какво е било на Лъвов мост в София. И изясни, че тогава хората всеобщо си продавали жилищата в региона. Оттам мигрантите пътували към Европа.

 

Президентът поздрави управлението на Министерство на вътрешните работи, което стегнало оградата на границата и за пръв път почнало да разчиства личните си редици. Почнали да преследват каналджиите, което не се правело преди.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР