С нов антирекорд на заразени с COVID-19 започна днешния ден.

...
С нов антирекорд на заразени с COVID-19 започна днешния ден.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Извънредно заседание на парламента заради напрежението в Украйна, Кадастърът в Пловдив застинал в миналия век

С нов антирекорд на инфектирани с COVID-19 стартира днешния ден. 12 399 са новозаразените, позитивните проби - 28.2%. В Пловдивска област са регистрирани 1236 случая. 25 деца са приети в болница в лечебни заведения, 2 от тях са на интензивно лекуване.

Като цяло се бележи сериозен скок в заболеваемостта при деца и юноши в Пловдивско. 177 е броя на заболелите деца от 0 до 18 години, което съставлява 13 на 100 от общия брой на нови случаи в региона. 144 пък е броят на инфектираните в така наречен трета възраст – от 60 до 70 години. Сам по себе си това демонстрира, че новият вид на COVID-19 поразява младежи даже повече от пенсионерите.

В политическия дневен ред на България пък водеща тематика още веднъж е напрежението в Украйна. Депутатите се събраха на изключително съвещание в Народното събрание, с цел да обсъдят рецесията по оста НАТО- Киев- Москва. Темата се трансформира във водеща и за съвещанието на Министерския съвет. Не се планува приемането на сухопътни войски на съдружниците от НАТО у нас. Вместо това ще се сътвори батальон, който да може да бъде изпращан и в чужбина за учения на НАТО. Междувременно сме подготвени с проект за евакуацията на наши дипломати от Украйна.

Бившият министър председател обаче разкритикува дейностите на ръководещите. Бойко Борисов изцяло поддържа НАТО и дейностите ориентирани към Русия, съобщи водачът на ГЕРБ.

Общинският съвет в Пловдив ще вземе 6 решения за предоставяне на безлихвени заеми за реализацията на планове на Община Пловдив. Това е належащо, защото въпросните планове вървят и има редица действия по тях, само че към момента не са преведени сумите, с изключение на дребни предплатени заплащания.

Иначе шоковото повишаване на тока принуди общината да редуцира осветлението. От 25 януари уличното осветяване в Пловдив към този момент работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предходния период (от 17:35 часа до 7:35 часа).

Нов план на Закон за старите столици на Република България ще преглеждат депутатите в Народното събрание. Документът е сътворен и импортиран от парламентарната група на ИТН, които изборно са се фокусирали в избрани интервали от историята на България.

Богата находка на вотивни монументи – теракоти на разнообразни божества, зооморфни съдове, жертвеници и лампички, откриха археолозите Мая Мартинова-Кютова и Биляна Груева-Здравчева по време на последните разкопки на Източната врата в навечерието на 2022 година

Стълпотворението от чакащи жители пред Кадастъра в Пловдив продължава с цялостни сили и през 2022 година. Десетки хора се редят на опашка по стълбите на институцията и чакат в студа, даже без опция да седнат. Всъщност тази порочна процедура на Службата по геодезия, кадастър и картография за декември и януари надалеч не е оригиналност, а неприятният опит през годините, наподобява, не е довел до уроци.

Пловдивчанка осъди Общината да ѝ изплати обезщетение за хиляди левове поради паднал върху нея клон. На 20 август 2020 година сутринта върху Й.А. се стоварил огромен отчупен клон от дърво, до момента в който тя се движила пеш по тротоара до бул.. Заради удара А. била повалена на земята и претърпяла доста мощна болежка в региона на лявата тазобедрена става, блъснала главата си, при което получила хематоми, болежка в главата, дясното рамо и ключицата.

Със кавги, остри реплики и грозни обиди протече следващото съвещание по случая с двойното ликвидиране на татко и наследник Ботеви, разстреляни в квартал " Гагарин ". Обвиняем за тежкото закононарушение е Йордан Таков - първи братовчед на Васил Ботев и бизнес сътрудник на Христо Ботев.

Тук е рисково и взривоопасно. С тези думи работещи в пловдивско дружество за произвеждане на железни детайли и профили се свързаха с TrafficNews , с цел да оповестят за рискови условия на труд и съгласно тях законови нарушавания.

В студеното януарско утро Гребната база замязя на Северния ледовит океан. Повърхността на водоема замръзна, заприличвайки съвсем на ескимоска територия.

35 години след неосъществената социалистическа фантазия на управата на Чирпан, градът да се снабди с културен дом, актуалната градска власт търси ново решение за руините, които стърчат като монумент на отминала ера. Общината е оповестила конкурс за " акумулиране на хрумвания, които да оказват помощ на общността и на градската администрация да избере най-правилното решение за застрояването на значимо и знаково място в сърцето на централната градска част на Чирпан ".

Гонки, дрифтове и среднощни надпревари си спретват мъже смятащи се за недосегаеми в етническия квартал „ Столипиново”. Свистенето на гуми, форсирането на мотори и звуците от спирачки, са единствено дребна част от нещата, от които се оплакват жителите на квартала в тъмните часове на денонощието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР