С ниските температури през зимата кожата страда почти толкова, колкото

...
С ниските температури през зимата кожата страда почти толкова, колкото
Коментари Харесай

Без напукани устни през зимата

С ниските температури през зимата кожата страда съвсем толкоз, колкото и в жегата през летните месеци, като това важи и за устните.

Ако сте от вида хора, които прекарват деня с еликсир за устни в ръце и въпреки всичко не съумяват да спрат грозното напукване, най-добре пробвайте някои естествени и обичайни медикаменти.

Има няколко домашни хитрини, които пазят устните задоволително сочни и хидратирани, настояват от испанското издание Hola.

Листа от роза с мляко
Фактът, че Клеопатра се е къпала в магарешко мляко, с цел да има мека и хидратирана кожа, не е инцидентен. Млякото има овлажняващи свойства, заради високото наличие на мазнини, само че има и ексфолиращо деяние - поради млечната киселина. Ако комбинирате млякото със силата на розите, богати на хранителни субстанции и витамин Е, ще получите чудотворно вещество.

Всичко, от което се нуждаете, е да потопите няколко листа от роза в прясно мляко за два или три часа. След това намачквате венчелистчетата, нанасяте върху устните и да оставяте за към 20 минути. Накрая изплаквате със студена вода.

Зелен чай
Ако вместо кафе на закуска нормално пиете чай, може с един патрон да уцелите два заека. Когато към този момент не е гореща, положете чаената торбичка върху устните. Оставете я за няколко минути, като това ще им помогне да са по-здрави.

Не забравяйте, че процедурата има резултат, единствено в случай че чаят е зелен. Този вид инфузия е източник на антиоксиданти и танини - два детайла, които хидратират сухата кожа и облекчават паренето, което усещаме при напукани устни.

Краставици
Причината, заради която доста кремове за околоочния силует са с краставица (или тази, заради която доста дами поставят зеленчуците на очите си), е една и съща: успокояващото и хидратиращо им деяние. Краставицата съдържа към 90% вода и е източник на витамин С, който оказва помощ за производството на колаген.

Поставете тънки резени краставица върху устните си и наблюдавайте по какъв начин те се хидратират и стават по-здрави.

Алое вера
Ако имате растение алое вера вкъщи, може да извършите собствен личен еликсир за устни. Просто би трябвало да изрежете парче от растението, да го разрежете и да извлечете вискозното вещество в него.

Алое вера се употребява от стотици години за медицински цели, защото съгласно доста научни отчети улеснява лечебния развой и спомага за понижаване на белезите. Сред преимуществата му е и премахването на мъртвата кожа и дълбоката хидратация.

Кокосово масло
Кокосовото масло работи като чудесно средство за лекуване на стрий и за понижаване на белезите. Причината е, че мастните киселини на кокосовото масло му разрешават да проникне надълбоко в кожата, като лекува освен повърхностния ѝ пласт. В допълнение, то реализира изглаждащ резултат и предизвиква усвояването на витамини. Ето за какво е съвършено средство за напукани устни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР