С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България.

...
С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България.
Коментари Харесай

Кардиолог от Александровска болница обяви за масов мор в Северозапада

С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България. Два пъти по-висока е смъртността там, в сравнение с в София. Това разяснява в студиото на „ Денят стартира “ шеф Клиника по кардиология в УМБАЛ „ Александровска “доц. доктор Добрин Василев. „ Най-болни са хората в Северозападна България. Причината за това е значително е от мисленето в този район “, разяснява експертът.

Шефът на кардиологията в болница „ Александровска “ посочи още, че българският доктор не е подготвен да поддържа връзка с пациента. Медиците не могат да осведомят правилно за положението околните, защото това е пропуск в здравното обучение у нас. „ Лекарят е задължен да осведоми до степен, която самият пациент реши, че има право да се даде на околните “, добави доктор Василев, като посочи, че хората имат свръхочаквания, че всеки пациент може да бъде избавен.

„ Медицината напредва непрестанно, развива се непрестанно, само че към момента сме надалеч от това да сме богове и от това надали не да възкресим умиращия “, уточни експертът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР