С настъпването на по-студените месеци темата за замърсяването на въздуха

...
С настъпването на по-студените месеци темата за замърсяването на въздуха
Коментари Харесай

Мръсният въздух и вредата върху детския мозък

С настъпването на по-студените месеци тематиката за замърсяването на въздуха още веднъж излиза на напред във времето. Нивата на фини прахови частици се покачват, както и отрицателният резултат от тях върху здравето на всички ни, който има разнообразни измерения.
 Замърсяването, врабчетата, градските птици и по какъв начин им въздейства мръсният въздух
Защо изчезват врабчетата

Как градът убива пернатите си жители

Ново проучване на учени от University of Montana в Съединени американски щати, оповестено в научното списание ни дава изясненост за това по какъв начин замърсяването на въздуха оказва въздействие върху развиването на мозъка на децата.

Фините частици от нечистия въздух се свързват директно с увреждания на мозъка на молекулярно равнище , които пък в следствие стават причина за развиването на Алцхаймер и Паркинсон.
 Снимка 473782

Изследователите са разкрили обилие от замърсяващи наночастици, богати на метали, в мозъчните стволове на 186 младежи от Мексико Сити, които са умряли ненадейно на възраст сред 11 месеца и 27 години. Смята се, че те са достигнали мозъка им или през носа, или през червата. А увреждания на мозъчния дънер се виждат при все по-малки бебета в огромните градове.

В момента 90% от популацията на планетата живее в изискванията на рисково нечист въздух . Ако откритието от това проучване се потвърди от други в бъдеше, това значи, че след десетилетия можем да чакаме плашеща вълна от неврологичните болести.
 Снимка 499858

Засега медицинските специалисти не отхвърлят, че наночастиците нанасят щета на мозъка , само че са сбити за това дали в действителност могат да станат причина за болесттите на по-късен стадий от живота на младите.

Вече нееднократно е доказвано, че колкото повече сме изложени на замърсен въздух, толкоз по-голям е шансът за развиване на нервнодегенеративни болести . Със сигурност и наночастиците, попаднали в мозъка, не остават там без да му навредят.
 Деменцията, Алцхаймерът, светлинната и звукова стимулация и може ли гледането на телевизия да лекува
Лекува ли се Алцхаймер с гледане на телевизия

Ново забавно изобретение по тематиката

В бъдеще обаче би трябвало да се обясни механизма, по който се доближава до нарушавания, като Алцхаймер и деменция. Паркинсон е най-бързо разрастващото се неврологично заболяване в света, тъй че ролята на околната среда е в действителност значима за неговото по-добро изследване и лекуване, предава
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР