С настъпването на есента всеки от нас се замисля за

...
С настъпването на есента всеки от нас се замисля за
Коментари Харесай

Правя тази шарена сурова туршия за трета година и всички у дома я обожават

С настъпването на есента всеки от нас се замисля за зимнина. Започва и приготвянето на обичайните лютеница и туршия. Освен, че това занятие е прелестно, още по-хубаво е, че по този метод цяла зима имаме домашни вкусотии, които да похапваме на стомах. Днес ви представяме една рецепта за шарена сурова туршия, която ще обере всички аплодисменти. Приготвя се доста елементарно и става доста вкусна. И по този начин, продуктите, които са ни нужни, с цел да си я приготвим, са: зелени домати, камби, червени чушлета, краставички, карфиол и моркови. От всеки артикул ни би трябвало по половин кг.
Нарязваме доматите на търкалца, камбите на части, чушлетата на необятни линии, краставичките и морковите на колелца и карфиола на части. Следващата стъпка е да вземем буркан от 3 литра и да го напълним със зеленчуците. След това пристъпваме към подготвяне на маринатата.

За нея ни трябват: 100 грама мед, 100 грама захар, 100 грама сол, 100 грама олио, половин литър ябълков оцет, 7 зърна черен пипер и 7 зърна бахар.
ОЩЕ ДОКАТО РЕДИМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ПОРЪСВАМЕ ПЕРИОДИЧНО С МЕДА, ЗАХАРТА, СОЛТА И ОЛИОТО.
Когато наредим всичко сипваме оцета и слагаме пипера и бахара.
Най-отгоре слагаме целина, която вършим във формата на венец. Ако има потребност допълваме с вода, с цел да не остане въздух в буркана. След това затваряме с железна капачка и обръщаме 5-6 дни.
След това можем да отворим нашата шарена сурова туршия и да я сервираме.

Най-подходящо време за слагане на туршиите е краят на октомври, а за зелето – средата и краят на ноември, с цел да бъде готово за идните коледни и новогодишни празници. Съхраняването на туршиите би трябвало да става в хладни, проветриви и тъмни пространства при температура към 10˚С.
За да запазите туршията по-дълго време, сложете сред зеленчуците лозови, дъбови или вишневи листа.
Кога туршията може да се скапе
– в случай че солта в туршията е недостатъчна;
– в случай че туршията е с ниско киселинно съдържание;

– когато не е задоволително напълнен съда на туршията;
– в случай че оставим туршията в доста топло помещение;

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР