С настъпването на есента и първите захлаждания се появяват климатични

...
С настъпването на есента и първите захлаждания се появяват климатични
Коментари Харесай

Вижте защо е необходимо да имаме мащерка у дома

С настъпването на есента и първите захлаждания се появяват климатични условия и разнообразни болести, присъщи за сезона. Сред най-честите признаци са настинките, есенната хрема и кашлицата. Времето се трансформира – студено, след това топло и назад, по тази причина е значимо да се грижим за здравето си и да подкрепяме имунната ни система. Едно от решенията е да се възползваме от изгодите на есенните билки.

Мащерката е точно една от тези билки и се смята за извънредно ефикасна против простуди. Пригответе чай от мащерка, като заливате една супена лъжица със сухи листа с една чаша кипяща вода и оставете да се запари близо час в затрупан съд. След това прецедете течността и приемайте по 1-2 лъжици от чая три пъти дневно. Този чай е прочут отдавна измежду хората и се употребява за лекуване на диария и проблеми със стомаха, както и за облекчение на ревматоидни болежки.

Заради своите антимикробни качества, мащерката постоянно се прибавя към устната вода и зъбната паста, което оказва помощ за попречване на зъбния отлагания и усъвършенства общата джука хигиена.

Също по този начин мащерката е съставна част в разнообразни капки и билкови препарати за кашлица, като оказва помощ в битката с вирусите, причиняващи грип и настинки.

Тя също се употребява и при лекуването на астма, бронхит и ангина, като сполучливо оказва помощ за изчистване на секретите при възпалението на горните дихателни пътища. Освен това, може да се ползва и локално при акне, рани и кожни инфекции.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР