С напрежение и скандали започна избоният ден в Пловдив –

...
С напрежение и скандали започна избоният ден в Пловдив –
Коментари Харесай

Напрежение и скандали на вота в Пловдив - десетки не успяха да гласуват

С напрежение и кавги стартира избоният ден в Пловдив – десетки жители бяха върнати без да могат да гласоподават. До това се стигна откакто две от секциите в Пловдив и една в Асеновград не можаха да проработят поради проблем с машините.

Изборният ден в регионалния град стартира с гаф с машинното гласоподаване. Устройствата в три от изборните секции блокираха. Над 5 часа машините не заработиха в две от секциите от ЦИК взеха решение гласуването да продължи с хартиени бюлетини, заяви Нова ТВ.

Такова е ситуацията и в 77-ма секция, а ръководителят Виолета Петкова сподели, че машината е дефектирала още при първия гласоподавател. Техниците не съумяват да отстранят казуса, а след повече от 3 часа РИК позволява да се мине на хартиено гласоподаване. Така секцията започва в 12:30 ч.

В една от секциите в регион „ Източен “ гласуването стартира с час забавяне, тъй като не е била заменена датата в една от машините. Повреден принтер в една от секциите в друга част на града стартира да пуска празни бележки, вместо с цифрите.

Над 302 хиляди пловдивчани имат право на глас. 473 са изборните секции, единствено в 14 от тях няма машини за гласуван. В 23 секции са инсталирани по два автомата поради огромния брой гласоподаватели.

Ведно от селата до Пловдив машината отброява с час обратно. Затова денят ще бъде продължен до 21 ч. В Кричим и Съединение пък са пристигнали разменени машини - тази, която е трябвало да пристигна в Кричим, е пристигнала в Съединение, и противоположното.

„ Изборният ден стартира обикновено. Всички секции имаха нужен кворум, с цел да действат. Само в секции имаше проблем с машините, само че от компанията снабдител ги отстраниха. Реагираха в точния момент и казусът беше отхвърлен навреме. Изборният развой протича нормално”, изясни ръководителят на 16 РИК Спас Шуменов.

Той не чака хората да изпитват усложнения с гласоподаване на машина. Шуменов се надява, че през днешния ден няма да има скупчване на представители на СИК в края на изборния ден. Няма сигнали за нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР