С намаляването на ДДС-то на 9% в ресторантьорския бизнес крайната

...
С намаляването на ДДС-то на 9% в ресторантьорския бизнес крайната
Коментари Харесай

От НАП обясниха защо ако си поръчаме пица за вкъщи ДДС-то ще остане 20, а не 9%

С намаляването на ДДС-то на 9% в ресторантьорския бизнес крайната потребителска цена няма да намалее. Това сочи опитът по света, където има диференцирана ставка. Това показа в утринния блок на bTV представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

В момента главният въпрос и откритието на топлата супа е за какво една и съща пица в ресторанта ще бъде със ставка от 9 %, а същата пица, само че поръчана за у дома още веднъж ще е със остарялото Данък добавена стойност от 20 %. Отговорът е елементарен – тъй като такова е европейското законодателство. В случая приказваме за ресторантьорска услуга, т.е. това е услуга на място, в ресторанта. Така че доставките за у дома си остават със остарялото Данък добавена стойност от 20 на 100, в ресторанта – девет на 100, обясни представителят на Национална агенция за приходите.

Национална агенция за приходите: Намаленият Данък добавена стойност - от 1 юли

Относно напускането на посочения за "острието " на Васил Божков в ДКХ Васил Панов като шеф на Дирекция Контрол в Национална агенция за приходите Росен Бъчваров изясни само, че претекстовете на Панов са били персонални.

Соченият за "острието " на Божков в ДКХ напусна изненадващо Национална агенция за приходите

,,Хазартът беше облаган с налози до 2014 година, по-късно налозите бяха сменени с такси и по този начин на процедура хазартът напусна полето на деяние на НАП'', уточни в умозаключение представителят на приходната организация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР