С над 85% са запълнени европейските подземни газохранилища (ПГХ), сочат

...
С над 85% са запълнени европейските подземни газохранилища (ПГХ), сочат
Коментари Харесай

Рекордно рано бяха запълнени европейските газохранилища

С над 85% са запълнени европейските подземни газохранилища (ПГХ), сочат данните на Gas Infrastructure Europe (GIE). Ако настоящето равнище на инжектиране се резервира, Европа може да изпълни оборудванията за ПГХ до целевите 90% до отоплителния сезон още през август.

Запълняемостта е с 15 процентни пункта по-високо от междинното за тази дата за последните 5 години. Съдържат над 93 милиарда куб. м газ.

По-рано еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон съобщи, че Европа се надява да запълни газовите складове с 90% до ноември.

Миналата година пиковата претовареност на газовите складове в Европейски Съюз - 95,64% - беше достигната в средата на ноември. 90% от оборудванията на ПГХ бяха запълнени при започване на октомври.

Сезонът за рандеман на газ от европейските подземни складове завърши на 6 април. Топлата зима оказа помощ доста за лекото прекосяване на отоплителния сезон в Европа. Няма обаче гаранции, че природата ще направи подобен подарък през идния отоплителен сезон, означават от " Газпром ". Попълването от Европа на запасите от газ в UGSF до равнището от предходната година може да се трансформира в нетривиална задача заради политически стимулирания отвод от съветски тръбопроводен газ и засилената конкуренция за полутечен природен газ, съгласно съветския холдинг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР