С над 30% е нарастнало производството на електроенергия от фотоволтаични

...
С над 30% е нарастнало производството на електроенергия от фотоволтаични
Коментари Харесай

Производството на енергия от фотоволтаици е нарастнало с над 30%

С над 30% е нарастнало производството на електрическа енергия от фотоволтаични панели. Не по този начин обяче стои въпросът при производството на електрическа енергия от въглища към май 2023 година в България то се срина с 58 на 100 на годишна база.,

Нарастването на производството на сила от фотоволтаици е и повода на 20 и 21 май пазарът на сила в България да записва първите в историята си нулеви цени на електрическата енергия. Данните са от нов отчет за консолидиране на системи за предпазване на българския електроенергиен пазар, изпратен до Българска телеграфна агенция.

Докладът „ България: Съхранението на сила като катализатор за изменящия се енергиен бранш “ е най-новата бяла книга, която преглежда настоящото положение на българския енергиен пазар и капацитета на приложенията за предпазване на сила. Документът е квалифициран пазарния водач в региона на услугите и продуктите за предпазване на сила – „ Флуенс “ (Fluence), взаимно с Асоциация за произвеждане, предпазване и търговия на електрическа енергия (АПСТЕ).

За съпоставяне през 2022 година 52,3 на 100 от създадената в страната ни електрическа енергия е била от термични електроцентрали, а единствено 7 % – от слънчева и вятърна сила, се напомня в отчета.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР