С наближаването на септември и покрай се породиха притеснения във

...
С наближаването на септември и покрай се породиха притеснения във
Коментари Харесай

Притеснения в детските градини - какво правим с всички деца от септември?

С наближаването на септември и около се породиха терзания по отношение на. Как ще се обзет толкоз доста деца, изключително в, се питат. Според тях, децата би трябвало да са разпределени допълнително групи и да са по-малко на брой. Общината обаче не вижда проблем в особени обстановки те да са до 30 в група.
Според написаните сега правила, в случай че наесен  децата са повече от 20 в група би трябвало да се разделят в обособени кътове в общото помещение или да се откри друго уместно решение за съблюдаване на дистанцията. Всъщност, казусът стои на масата още когато здравното министерство, под управлението на Кирил Ананиев, разписваше противоепидемичните ограничения за детските заведения в изискванията на пандемия.
И през септември предизвикването пред шефовете е същото:„ По всяка възможност няма по какъв начин да се съблюдава, в случай че решат всички деца да тръгнат на градина, те са признати и нормативно няма по какъв начин да се откажат тези деца да посещават детска градина “, изяснява шефът на ДГ „ Брезичка “ в София Иванка Харбалиева пред btv.
Родителите са обезпокоени поради фактът, че в този интервал от годината заниманията на открито ще са мощно лимитирани поради времето:„ За мен персонално през есенно-зимния интервал е проблем заради обстоятелството, че не ги извеждат толкоз доста, да не кажа по никакъв начин, прекарват много огромно количество време затворени в групата си “, счита Вероника Бенчева.
Според зам.-кмета на Столична община по документи ще е допустимо на ден към 30 деца от една група да посещават градината. Почти в никакъв случай те не се събират наведжън, обеснява той.
Освен това, в случай че в две групи децата са под 8 в продължение на седмица, те ще могат да се слеят.
 Нов значим аршин за влизане в ясла и детска градина готви Столична община Нов значим аршин за влизане в ясла и детска градина готви Столична община
От Столична община оферират промени в метода за класиране за ясли и детски градини за по този начин наречения " аршин уседналост ", оповестява Н...
Все още обаче няма дефинитивни указания на здравните управляващи и просветителното министерство към детските градини и ясли. Те се чакат до дни.
Трябва да се обясни и проблема с. До момента е ясно, че те ще се изискват единствено за новоприетите деца, за останалите - се чака предписание на РЗИ, че няма да са нужни.
Директорите чакат и предписание ще се изискват ли UV-лампи за стерилизация в детските заведения.
„ Такива диалози се водят и с министерството – да се добият такива устройства за стерилизация, в случай че се постанова – дано сътрудниците от РЗИ да изработят официални инструкции за спомагателната стерилизация ", разяснява Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР