С наближаването на най-светлите празници в цветарските магазини се появи

...
С наближаването на най-светлите празници в цветарските магазини се появи
Коментари Харесай

Как да запазим красотата на Коледната звезда

С наближаването на най-светлите празници в цветарските магазини се появи растение с хубави кървавочервени цветчета.

Истинското му име е Понсетия, кръстено на своя изобретател Джоел Робъртс Пойнсет - американски посланик, ботаник и доктор. Родината на това зимно цвете е Мексико, а откривателят му попада на него по време на едно дипломатическо пътешестване до страната. На връщане той взел със себе си разсад и го е отнесъл в Северна Каролина.

Търсенето на това красиво цвете се усилва изключително към коледните празници. Нарича се още "Коледна звезда ". Дори има и легенда за него, споделя Bulgaria ON AIR.

Като всяко цвете и "Коледната звезда " се нуждае от грижи. Цветето обича доста топлото - до 21 градуса, това е умерена температура, като обича и доста светлина. Трябва да е някъде до прозорец, само че да не е напълно да опира стъклото, с цел да не ѝ стане студено, в това време не би трябвало да е до отоплителен апарат. Февруари - март месец е хубаво да се изреже. По този метод растението си почива и по-късно стартира да цъфти още веднъж тъкмо по декември месец.

Поливането - доста хора са привикнали просто да наливат в чинийката, там да оставят водата непрекъснато, само че това не би трябвало да е по този начин. В западния свят цветето се смята за "еднодневка ".

В България "Коледната звезда " се създава най-вече в оранжериите, само че заради огромният интерес, от ден на ден фенове го отглеждат в домашни условия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР