С наближаване празника на влюбените започваме да мечтаем за романтични

...
С наближаване празника на влюбените започваме да мечтаем за романтични
Коментари Харесай

10-те най-романтични града в света

С приближаване празника на влюбените започваме да мечтаем за сантиментални пътешествия с обичания човек – приятни разходки измежду културни и исторически забележителности.

Следобеди в хубави дребни кафетарии, пробвайки от ръчно направените им сладки; магнетични залези; вечери в уютни заведения за хранене, отпивайки сластно от чашата с вино; разходки на лунна светлина измежду опияняваща атмосфера; дълги интимни утрини…

Ако обаче сте били прекомерно заети да издирвате къде да заведете половинката си, The Ultimate Urban Travel Planning Guides направи избора от ваше име. Ето 10-те най-романтични града в света.

1. Венеция, Италия

Какво може да бъде по-романтично от разходка с гондола по канала, или обиколка на града през тесните улички и мостове, финиширайки на монументални площади? Ако не сте влюбени, там сигурно ще се влюбите.

2. Париж, Франция

В Париж, любовта е във въздуха. И на всички места, където в близост се огледате. В разходки по Сена, в кафенето, в сантименталните квартали като Монмартър, в Шанз-Елизе, в Айфеловата кула, осветена през нощта, и многото градини.

3. Прага, Чехия

Прага е един от най-хубавите сантиментални градове, с помощта на безупречно непокътнатата в остарелия град приказна архитектура. Вървейки ръка за ръка от замъка към остарелия градски площад през Карловия мост, и стоешком прегърнати, до момента в който слушате звъна на 600-годишен астрономически часовник – вие се потапяте в парадайса на този сантиментален град, изгубени в хубостта му, през морето от кули и паважи.

4. Флоренция, Италия

Ренесансовата атмосфера във Флоренция, придава сантиментална атмосфера като в книга с приказки. Особено за феновете на изкуството. Усеща се духът на магическа конюнктура, изпълнена с творби на Микеланджело и Ботичели. Споделете с обичания човек невероятната панорама от върха на Дуомо. Насладете се на сантиментална вечеря на свещи в изтънчен ресторант с италианска кухня и вино, а за десерт я (го) целунете под лунната светлина на именития мост Vecchio.

5. Рим, Италия

Рим е един от най-ослепителните градове в света. Какво по-романтично от пояснение в обич пред фонтана „ Ди Треви “ или посрещане на залеза, прегърнати на Испанските стълби. За вечеря изберете някое от кокетните ресторантчета в дребните улички.

6. Лисабон, Португалия

Градът е ситуиран върху седем ниски хълма до река Тежу. В добавка към тази впечатляваща панорама са културното многообразие и архитектура. Един взор ви е необходим, с цел да се влюбите в града. Разходете се с обичания човек в центъра през необятните, оградени с дървета, площади, украсени със здания в жанр арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета.

7. Виена, Австрия

Романтични разходки през монументални пътища със саундтрак от класическите звуци на Моцарт. А, когато краката се нуждаят от отмора, на помощ идват теглените от коне файтони. Влюбените добиват чувството за кралски живот, преминавайки около блестящите дворци и музеи.

8. Севиля, Испания

Потопете се в екзотичния сексапил и атмосфера на един от най-красивите градове в Испания, столица на Андалусия. Ще бъдете впечатлени от страхотната мавританска архитектура. Не пропускайте да видите обичайната корида и да отидете на осъществяване на фламенко. За вечеря посетете някой вино & тапас бар.

9. Буенос Айрес, Аржентина

Романтика изпълнена със пристрастеност и танго… и провокираща непредвидени стремежи. Улици, композиция от европейска грациозност и латино-съблазняване, монументална архитектура, дърво-облицовани булеварди и заведения за хранене на открито…

10. Маракеш, Мароко

Маракеш предлага 1001 нощи на сетивните удоволствия, които да бъдат споделени с някой специфичен. Той е дом на може би най-романтичните бутикови хотели в света (наречени Riads), както и идеалното място за сантиментално бягство, заобиколени от палмови дървета, с аспект към Атласките планини, и несъмнено пустинята Сахара, в близост…

Ако пък нямате опция да пътувате в чужбина, заложете на най-романтичния град в България за 2012 година – Бургас.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР