С модернизацията на ПСОВ Златни пясъци завърши един мащабен цикъл

...
С модернизацията на ПСОВ Златни пясъци завърши един мащабен цикъл
Коментари Харесай

Варненският кмет Иван Портних: Завърши мащабен цикъл от мерки за опазване на чистотата на морето

„ С модернизацията на ПСОВ " Златни пясъци " приключи един огромен цикъл от ограничения за запазване на чистотата на морето - от построяването на дълбоководното заустване преди няколко години, до реализирането на пречиствателната станция ” сподели кметът Иван Портних.

Проектът за реорганизация и рационализация на оборудването е изпълнен по оперативна стратегия „ Околна среда “. Общата стойност е  37 150 155,07 лева, както от тях по линия на Кохезионния фонд са 24,3 млн. лева,  от държавния бюджет са 4,3 млн. лева и съфинансиране от Община Варна -  8,5 млн. лева.  Модернизираната пречиствателна станция е планувана за натоварване от 72 122 поданици и посетители през летните месеци и 18 000 – през зимния интервал. Територията, която обслужва оборудването включва с изключение на Златни пясъци, селищно обучение Ален мак, КК „ Чайка “ и комплекс „ Ривиера “.

В резултат от осъществяването на плана за реорганизация, рационализация и уголемение на ПСОВ – Златни пясъци, пречистените отпадъчни води дават отговор на условията на разрешителното за заустване в Черно море, в това число със ходило на филтриране на общ азот и общ фосфор  и посредством построеното и въведено в употреба през 2014 година дълбоководно заустване  се  водят в пояса на санитарна защита, на разстояние 2 200 м от брега. В рамките на плана бе изпълнено и отчасти създаване, реорганизация на канализационната мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Ален мак “. Изградени са 4 основни гравитачни битови канализационни клона с обща дължина 3 740 м  и  190 сградни канализационни отклонения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР