С мобилната станция ще се извършва по-добър мониторинг и контрол

...
С мобилната станция ще се извършва по-добър мониторинг и контрол
Коментари Харесай

КРС с нова мобилна станция за радиомониторинг и измервания

С мобилната станция ще се прави по-добър мониторинг и надзор на радиочестотния набор, в това число и на 5G мрежите

към този момент разполага с нова профилирана мобилна станция за надзор и мониторинг на радиочестотния набор (РЧС) за цивилен потребности, разкриване и локализиране на радиосмущения и противозаконни предавания. Новата инсталация е част от тактиката за развиване на КРС, като с мобилната станция ще се реализира радиомониторинг и измервания на радиочестотния набор за цивилен потребности, в това число и на 5G мрежите, в сходство с условията на Международния съюз по далекосъобщения (ITU).

Мобилната станция е част от построената от Комисията Национална система за мониторинг на радиочестотния набор за цивилен потребности и е начална стъпка на осъвременяване на оборудването, според проекта за развиването на системата за интервала 2021-2025 година

Мобилната станция е с разширени функционални и софтуерни благоприятни условия, оборудвана е с последно потомство профилирана инсталация за радиомониторинг, премерване и разбор на получените резултати в уголемен честотен диапазон, с което ще се подобрят доста опциите на КРС за надзор на предоставения за цивилен потребности радиочестотен набор.

Функционалните благоприятни условия на новата мобилна станция ще разрешат осъществяване на профилирани измервания в т. ч. и в режим на “drive test” за разкриване и локализиране на смущаващи източници и противозаконни предавания. По този метод ще се усъвършенства успеваемостта на реализирания надзор по отношение на съблюдаване на Закона за електронните известия и подзаконовите актове към него.

С развиването на технологиите и навлизането на мобилните мрежи от 5-то потомство задачата за стратегическо обмисляне и надзор на спектъра от страна на КРС става все по-сложна и изисква Комисията да поддържа и развива модерна система за мониторинг на радиочестотния набор за цивилен потребности, с цел да отговори съответно като регулаторен и надзорен орган, и да се оправи с провокациите на новите цифрови технологии. Необходимо е КРС да обезпечи удобна регулаторна среда за осъществяване на една от главните си цели, обвързвана със основаването на нужните условия за развиване на конкуренцията при реализиране на електронни известия и гарантиране ефикасното ръководство и потребление на радиочестотния набор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР