С много музика, танци и настроение стартира учебната година в

...
С много музика, танци и настроение стартира учебната година в
Коментари Харесай

С много музика, танци и настроение стартира учебната година в Западен

С доста музика, танци и въодушевление започва образователната година в " Западен ". От през днешния ден във всичките 7 учебни заведения в региона кипи натоварен образователен развой. След като образователната година в спортното учебно заведение по традиция стартира още при започване на месеца, от през днешния ден към този момент учат и в останалите 6 образователни заведения, като кметът на региона Димитър Колев посети три от тях.

Програмата започва с Основно учебно заведение " Тодор Каблешков " в квартал " Прослав ", където церемонията по традиция стартира с химна и издигането на знамето на България. Директорът Емилия Алексиева приветства учениците като напомни, че следващата година образователното заведение ще отпразнува забележителните 140 години от своето основаване. След изнесените от възпитаниците на учебното заведение стратегия, учениците се насочиха към класните стаи.

Кметът Димитър Колев посети и Образцова математическа гимназия " Академик Кирил Попов ". Той поздрави възпитаници, учители и родители, като им пожела здраве и доста триумфи през новата образователна година.

" Началото на образователната година е доста значим ден, тъй като символизира почитта на българите към образованието, духовността и културата. Желая на всички възпитаници една сполучлива година, бъдете здрави и мощни, с цел да преодолявате с лекост всички провокации. Вие сте нашето бъдеще, бъдете сполучливи, с цел да се гордеем с Вас. Скъпи учители, искам Ви да сте най-много здрави, с цел да предадете знанията, които децата би трябвало да усвоят. Благодаря Ви за всичко, което вършиме, за напъните, които полагате. Уважаеми родители, бъдете до децата си, подкрепяйте ги по нелекия път на знанието, с цел да изградим всички дружно едно по-добро общество и страна. На добър час на всички! ", обърна се към присъстващите Димитър Колев, придружаван от заместника си Нонка Симеонова.

Дългогодишният шеф Ивайло Старибратов също пожела триумф на всички, като посочи, че през днешния ден е последният му работен ден отпред на елитната гимназия. След 13 години като шеф, той ще се отдаде на академична активност, само че увери учениците, че ще продължава да бъде покрай тях и да им оказва помощ. В края на формалното разкриване, учители, възпитаници и родители бяха поздравени от танцьорите от СУ " Свети Свети Кирил и Методий ".

Именно учебното заведение, носещо името на светите братя, беше последното, посетено от кмета Димитър Колев. Освен него тук участваха заместник-кметът Георги Георгиев, регионалният шеф Здравко Димитров, Пловдивският митрополит Николай и началникът на отдел " Образование “ към община Пловдив Донка Щилянова. Учениците бяха подготвили доста богата стратегия, с която сътвориха празнично въодушевление у всички присъстващи. По традиция по време на откриването на образователната година се организира открит урок по сигурност на придвижването, а най-после учебният звънец прикани всички възпитаници да влизат по класните стаи.

От тази година в СУ " Свети Свети Кирил и Методий " започва и първата в страната за общинско образователно заведение паралелка по метода Монтесори. Общо 17 първокласници ще се образоват по новаторския способ, който към този момент сполучливо се ползва в няколко детски градини в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР