С много коне под капака, здрав звук от ауспуховите тръби

...
С много коне под капака, здрав звук от ауспуховите тръби
Коментари Харесай

Мускули и мощ с безподобен звук

С доста коне под капака, здрав тон от ауспуховите тръби и спортна екипировка Jaguar F-Pace SVR стремително се покатери до върха в моделната SUV гама на марката. Британският спортист дължи напомпаните си мускули не на постоянни визити във фитнеса, а на инженерите от фирмения пърформанс отдел SVO (Special Vehicle Operations). Те са трансформирали внушителния SUV в удивителна спортна кола, която спринтира за 4,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива оптималната скорост 283 км/ч.

Основна заслуга за бързината има 5,0-литровият бензинов мотор V8 с компресорно пълнене. Чудовищният мотор изпраща мощ от 550 конски сили и въртящ миг 680 Nm към четирите колела. Това е с 45% повече от ресурса на най-мощния до момента F-Pace V6. Високо производителната задвижващата система е опакована в ефектна визия. Моделът получава редица аеродинамични усъвършенствания като по-големи отвори за въздух в броните и калниците, заден спойлер, олекотени джанти с диаметър 21 и 22 инча, похлупак с въздуховоди за отклоняване на горещия поток от двигателния отсек.
Активната изпускателна система с понижено тегло, по-голям потенциал и регулиращи се клапи създава присъщ “рев ”, който изцяло приляга на името Jaguar. Ходовата част е приспособена към мощността с нараснала неотстъпчивост а пружините за по-добро държание при бързо каране в завои. Това е първият вид на F-Pace с деен електронен заден диференциал EAD, в който са внедрени серия високи технологии за оптимално потребление на цялата мощност на мотора и за върхово показване на шосето.

Автомобилът резервира цялата функционалност на SUV с 650-литров багажник, като прибавя съставни елементи на чисто спортна кола в пътническата кабина. Пасажерите могат да свържат до 8 устройства с 4G WiFi мрежа и да се забавляват с най-модерна инфо-развлекателна система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР