С метафорично послание от политическия трилър Къща от карти“ се

...
С метафорично послание от политическия трилър Къща от карти“ се
Коментари Харесай

„Къща от карти“: Гълъб Донев с послание към партиите от политически трилър

С метафорично обръщение от политическия трилър „ Къща от карти “ се обърна към политическата класа служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

Сега наподобява елементарно -  всеки политически състезател подлага на критика служебното държавно управление от покрива на своята къща от карти. Волно или несъзнателно ни въвличат в предизборната игра, за жалост постоянно с небивалици и неистини “, оплака се служебният министър председател, без да конкретизира мотива за гнева си. Само уточни, че кабинетът е „ в епицентъра “ на предизборната акция и всеки министър го усеща в своя сектор.

Донев регистрира пред министрите, че страната е подготвена за изборите на 2 април.

Готови ли са обаче участниците за виновните дни, които предстоят по-късно “, попита служебният министър председател и подсети, че той и министрите му са на власт поради неспособността на 48-ия парламент да излъчи постоянно държавно управление.

Това е повода да ни предстоят следващи парламентарни избори. Очакванията ни са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато определените в 49-ото Народно заседание ще носят отговорност за общото ни бъдеще в България “, приключи Гълъб Донев.

Сюжетът на романа „ Къща от карти “ споделя за тъмната страна на политическия живот във Англия по най-високите му етажи. Историята изобилства от корупция, лакомия, интриги, брутално почистване на сметки и безскрупулна упоритост. В резултат са нанесени всевъзможни вреди на обществото и страната, а огромна част от участниците и основният воин - министър-председателят - се разделят с живота си. Романът на Майкъл Добс е основа за едноименния американски сериал с Кевин Спейси в основната роля. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР