С междуучилищния турнир по Футбол 7 при момчетата V-VII клас

...
С междуучилищния турнир по Футбол 7 при момчетата V-VII клас
Коментари Харесай

Днес стартира общинският етап от Ученическите спортни игри в Мездра /снимки/

С междуучилищния шампионат по Футбол 7 при момчетата V-VII клас започва общинският стадий от Ученическите спортни игри (УСИ) за възпитаници от V до XII клас през образователната 2023/2024 година Заявки за присъединяване в този тип спорт и възрастова група са подали четири образователни заведения - СУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Христо Ботев “ и ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - гр. Мездра и СУ „ Св. Климент Охридски “ - с. Зверино. Те ще играят между тях по системата на директните елиминации, като полуфиналните двойки ще бъдат избрани посредством чоп. Срещите са през днешния ден и на следващия ден от 14:00 часа на спортната площадка в мездренската гимназия. 
Общинският стадий от УСИ 2023/2024 ще продължи на 19 и 20 октомври с междуучилищните шампионати по тенис на маса при юношите VIII-X клас и XI-XII клас. В първата възрастова група противници ще бъдат тимовете на ПГ „ Васил Левски “ и на ПГ „ Алеко Константинов “, а във втората - тези на ПГ „ Алеко Константинов “ и на СУ „ Иван Вазов “. Двубоите са от 14:00 часа във физкултурния салон на гимназията. 
Първият стадий от Ученическите спортни игри ще приключи на 15 декември с междуучилищния шампионат по баскетбол при момчетата V-VII клас. В директна елиминация в него ще се срещнат представителните отбори на ОУ „ Христо Ботев “ и на ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Финалният мач е от 15:00 часа във физкултурния салон на ОУ „ Христо Ботев “. 
Поради неналичието на други поръчки за присъединяване за регионалния стадий на УСИ 2023/2024 непосредствено се класират тимовете по футбол на ПГ „ Алеко Константинов “ юноши VIII-X клас и на СУ „ Иван Вазов “ юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ „ Иван Вазов “ момчета V-VII клас, юноши VIII-X клас и юноши XI-XII клас, по волейбол на СУ „ Иван Вазов “ юноши и девойки XI-XII клас, по тенис на маса на ПГ „ Алеко Константинов “ девойки VIII-X клас и по бадминтон на ПГ „ Алеко Константинов “ юноши и девойки VIII-IX клас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР