С малокалибрено оръжие, вероятно 5,6 милиметра или т. нар. 0.22

...
С малокалибрено оръжие, вероятно 5,6 милиметра или т. нар. 0.22
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Мартин Нотариуса разстрелян с дамски пистолет

С малокалибрено оръжие, евентуално 5,6 милиметра или така наречен 0.22 LR, е бил погубен довечера Мартин Божанов – Нотариуса. Той е бил убит с няколко изстрела в главата, а при огледа на мястото на престъплението криминалистите са разкрили парченце от гилза, която най-вероятно е от револвер ЧЗ-92. Въпросното оръжие е употребявано най-вече от дами, заради което е известно с прозвището си „ дамски револвер “.

Убиецът е бил добър стрелец – Мартин Нотариуса е премахнат до колата си, която не е наранена от изстрелите. Куршумите проехтели към 19:20 часа, когато защитата на частния жилищен комплекс „ Глория Палас “ край кв. „ Горна Баня “ се сменяла. Свидетели на убийството му са станали неговата майка и двете му деца. Съпругата на Марин Нотариуса също е била в къщата по време на покушението, само че не е станала директен свидетел на изтезанието му.



Основната версия на криминалистите е, че активността на Мартин Божанов е причина за убийството му. От доста години той е подозиран в крупни имотни и други измами, като съгласно неофициална към този момент информация против него са се водили над 20 преписки за машинация с парцели.

Божанов е първия клиент на комисията за конфискация на нелегално добито имущество „ Кушлев ". През 2008 година комисията му лишава 430 000 лв., откакто той е наказан за машинация с парцели. През 2021 година името му бе забъркано и в следствия на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решение на проблеми на клиенти на държавнто обвиняване против избрани суми.

Шефката на градската прокуратура Илияна Кирилова разгласи след убийството на Мартин Божанов, че ще има инспекция за остарели следствия против него.

„ Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил забавен около делото „ Крашевски ". В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати “, съобщи Кирилова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР