С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор

...
С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор
Коментари Харесай

Черноморска академия за сигурност стартира във Варненския свободен университет

С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дълготраен шеф по обществени политики в Министерството на защитата на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе сложено началото на цикъла лекции „ Leaders Lectures Series “ във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “. Събитието е проведено от Черноморската академия за сигурност и е с финансовата поддръжка на „ Гузик техникъл ентерпрайсис “ – Съединени американски щати, оповестяват от образователното заведение.

Ицхак Турджеман показа новаторския и сполучлив опит на Израел в реализацията на националните цели през висшето обучение и киберсигурността. Засегнати бяха въпроси от значене за България, свързани с защитата, образованието и взаимовръзките им в обществената сфера. След лекцията се организира полемика за опциите за използване на израелския опит в България, съгласно локалните специфики.

На лекцията участваха специалисти от Дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ на Община Варна. Ректорът на Варненския свободен университет проф. доктор Петър Христов наблюдава представянето и предложи модел за взаимна активност. Голям интерес към тематиката демонстрираха преподаватели и студенти от специалностите „ Национална сигурност “, „ Право “, „ Киберсигурност “ на Варненския свободен университет.

В рамките на цикъла „ Leaders Lectures Series “ през 2019/2020 година във Варненския свободен университет ще изнесат лекции по настоящи за България и района тематики, водещи специалисти по национална сигурност, интернационалните връзки и киберсигурност.

Преди идването си във Варна, Ицхак Турджеман и сътрудника му Владимир Бронфенбренер организираха работни срещи в София с представители на профилни министерства, в границите на които бе разисквано съдействието, основаващо се на израелския опит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР