С куршум приключва животът на най-известните представители на ъндърграунда у

...
С куршум приключва животът на най-известните представители на ъндърграунда у
Коментари Харесай

Къро разстрелян като Бай Миле: Митичните ни ъндърграунд босове гинат от куршуми на наемнци

С патрон завършва животът на най-известните представители на ъндърграунда у нас! Иво Карамански, Васил и Георги Илиеви, Илия Павлов, Филип Найденов-Фатик, Евгени Стефанов-Женята, Константин Димитров-Самоковеца, Поли Пантев, Милчо Бонев - Бай Миле, Иван Тодоров-Доктора, Антон Милтенов-Клюна, Румен Маринов-Нарциса - всички митични босове са разстреляни.

Същата орис сполетя в четвъртък сутринта висаджията Красимир Каменов-Къро в отдалечен ЮАР. В къщата му в предградие на Кейптаун наемници го вършат на сито дружно с жена му, детегледачката и защитата. Разследващите занапред ще нищят претекстовете и ще търсят подбудителите и изпълнителите на безскрупулната мокра поръчка.

Заради рисковете, които са предприемали, бизнесите, които са превземали, и заплахите, с които са се занимавали, надали някой от тези босове е очаквал да доживее до старини, разясняват криминалисти. Те не съумяват да разкрият убийците на огромните босове. Уличени като убийци на Бай Миле застанаха пред Темида, само че доказателства за виновността им не бяха открити.

Предполага се, че множеството от " едрите риби " са паднали жертва на войната сред групировките СИК и ВИС.

Кръстникът на българската мафия Иво Карамански е покосен в разгара на студентски ваучър в столичния кв. Симеоново на 20 декември 1998 година Застрелва го приятеля му Стефан Въжарски , който отива пийнал на празненството, а по някое време стартира да се държи необичайно. След като взима револвер " Валтер " от автомобила си, се връща, приближава пищова до главата на Карамански и го убива на място. Разследващите считат, че убийството не е поръчково, само че се появяват версии, че зад него може да стои гравитиращият към висаджиите престъпник Злати Златев-Златистия.

Основателят и президент на застрахователната империя ВИС Васил Илиев е погубен на 30-годишна възраст на 25 април 1995 година в мерцедеса си на път за ресторант " Мираж ". При засадата и последвалия дъжд от патрони е улучен в главата. Премахването му става в миг, когато неговата бизнес империя наподобява непоклатима и мнозина я назовават " страна в страната ". В убийството на Императора са забъркани политически ползи и могъщи стопански лобита, считат осведомени. Който и да стои зад покушението, той в никакъв случай няма да се изправи пред закона, тъй като отминалостта за това изтече през 2015 година

По-малкият брат на Васил - Георги Илиев , е разстрелян с патрон в сърцето на 25 август 2005 година в Слънчев бряг. Главния е покосен със снайпер, до момента в който приказва по мобилния си телефон в " Буда Бар " в личния си увеселителен комплекс " Мултиплейс ". Откаран е от защитата си в поликлиниката на Слънчев бряг, където единствено установяват гибелта му. Като физически ликвидатор се сочи Васил Арарски, по прякор Райко Кръвта . Той е назван от очевидец по делото " Килърите 3 ". Мотивът на убиеца бил да резервира живота си, тъй като считал, че ще бъде поръчан. Със или без доказателства няма по какъв начин да дава отговор пред закона, тъй като е погубен малко по-късно.

Илия Павлов, президент на " MG холдинг ", бе погубен пред офиса си на 7 март 2003 година Атентаторът е причакал крупния предприемач, залегнал в храстите на столичния бул. " Г.М. Димитров ". Стрелял е един път и е улучил 42-годишния член на клуб " Възраждане " в сърцето. Павлов издъхва в 20,05 ч. в " Пирогов ". Още същата вечер таксиметров водач оповестява, че евентуално е возил килъра. Версиите за покушението са свързани с бизнеса на Павлов, с построяването на " Бургас-Александруполис ", вноса на газ и други

" Осиновеният " от Илия Павлов - Филип Найденов-Фатик, също е покосен от патрон. Това става на 19 август 2003 година, до момента в който пътува по столичния бул. " България ". Докато баровския му " Мерцедес S600 " стопира на светофара с бул. " Гоце Делчев ", до колата стопира " Фолксваген Поло " с двама маскирани мъже. За секунди те изскачат от автомобила и с автомати " Калашников " откриват огън. Смята се, че дръзкият атентат е обвързван с прякора на Фатик - царя на контрабандата, именуван е и наркобарон. ДНК следи от мерцедеса водят криминалистите до групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския , само че до обвинявания не се стига.

Йосиф Йосифов-Йоско, само че Сливенския, е подозиран за гибелта на различен от видните босове - Константин Димитров-Самоковеца . Наркобосът е пресрещнат от патрони на 22 май 2014 година на площад " Дам " в Амстердам, където е в компанията на манекенката Цеци Красимирова. Самоковеца е убит на място в главата, а рикоширал патрон се забива в лицето на Цеци.

Убиецът е арестуван съвсем мигновено с помощта на скришен холандски сътрудник, който следи Косьо. Той вижда къде стрелецът изхвърля якето и револвера си и влиза в ресторант. Там го и задържа - това е холандският наемен палач Ервин Векер. Той излежава 15 година затвор и към този момент е на независимост. Векер твърди, че българин е стрелял по Самоковеца, само че улики за това няма.

Като от филм за сицилианската мафия наподобява едно от най-масовите убийства у нас - това на създателя на СИК Милчо Бонев - Бай Миле. На 30 юли 2004 година при стрелба в ресторант-градина " Славия " на ул. " Коломан " 1 в София умират той и още 5 души, негови гардове. Килърите са маскирани и носят бронежилетки с надпис " Полиция ". Те влизат в заведението с крясъци " Легни на пода, полиция! ". Мъжете вътре се подчиняват и са разстреляни, без да окажат опозиция.

Дни по-късно е открита изоставената кола на нападателите. В нея е открита бутилка с отпечатъци на Анатоли Мънков-Плъха. Освен него са арестувани Стилиян Георгиев-Мишока, Тихомир Дочев-Мравката и Георги Стефанов . След години циркулиране по правосъдните зали те са оправдани заради липса на доказателства и един след различен стартират да съдят прокуратурата за нелегално обвиняване.

За Бай Миле се приказва, че е главен снабдител на дрога в Сърбия и доставя с хероин Земунския клан. Един от главните му бизнеси е хотелиерство в Боровец, работил е със Самоковеца. Приживе положението му се прави оценка на 10 милиона $. В четвъртък Къро е погубен по същата скица - от мними служители на реда, като избити са всички в къщата.

Залавяне на пратка кокаин за 31 млн. лева предшества ликвидирането на Антон Милтенов-Клюна. Покрай откриването на опиата на пристанище Варна в края на юни 2005 година босът стартира да се изнервя и да става подозрителен и стеснителен, виждат негови доближени. Месец по-късно той има среща с значима съчка в центъра на София. Сяда на сладкарница на ъгъла на столичните " Солунска " и " Ангел Кънчев ". Допуска грешката да се появи на централното място без защита, като разчита, че е оживено. Към 21,30 ч. двама пияни доближават по улицата, придържайки се един различен. Когато стигат на няколко метра от масата, внезапно " изтрезняват ", вадят револвери и стартират да стрелят. Клюна пробва да стане от масата и да избяга, само че в гърба му стартират да се забиват патрони - седем, и един в главата. Всичко свършва за секунди и двамата " пияни " хукват да бягат.

След " ловния сезон " в подземния свят, който наподобява позатихнал с години, преразпределението не завършва, безапелационни са наблюдаващи. Днес оживелите мутренски босове, които към този момент се броят на пръстите на едната ръка, са минали напълно в областта на едрия бизнес - перат пари посредством строителство и хотели, държат концесии.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР