С какво ще запомним този ден? Предоговаряне на плана за възстановяване

...
С какво ще запомним този ден?
Предоговаряне на плана за възстановяване
Коментари Харесай

Славчо Нейков: НС да реши по-бързо какво ще предоговаряме по ПВУ

С какво ще запомним този ден?

Предоговаряне на проекта за възобновяване и резистентност би трябвало да има, само че в този политически безпорядък нямаме дефинирана национална позиция какво тъкмо желаеме да се промени - останете с вечерните подкаст вести, с цел да чуете още от коментара на специалиста по енергийна политика Славчо Нейков. 

И още от тематиките, които ще чуете:

Държавата е сключила контракти за над 1 милиарда лева за нелегално строителство на инфраструктурни обекти, заяви на брифинг служебният районен министър Иван Шишков. Проверките, назначени от него, са посочили, че единствено по секторите 4 и 5 на автомагистрала " Хемус " е осъществено строителство на уреди без издадени разрешителни на стойност над 212 милиона лв.. Сумата за противозаконни настоящи поправки е 733 млн. лева, настрана са направени 42 противозаконни поправки на язовири за 75 млн. лв..

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до ръководителя на столичния общински съвет Георги Георгиев и столичния кмет Йорданка Фандъкова, в което сигнализира за огромен брой тъжби, свързани с променените от 1 януари условия за пътешестване в градския превоз. Сред възраженията на столичани е оскъпяването на транспортната услуга, откакто отпадна месечната карта за пътешестване с метро, както и месечната такава за пътешестване с една линия на наземния превоз. Възражения има и за типа на транспортните документи и условието за тяхната наложителна валидация.

Българският футболен съюз излезе с публична позиция по отношение на появилите се информации, че се приготвят промени в закона, които да забранят рекламирането на хазартни и бетинг компании у нас. Именно спонсорски контракти с бетинг компании са в основата на бюджетите на множеството професионални клубове у нас, за някои от тях този тип реклама съставлява голям % от годишните им бюджети. Със сигурност сходен закон ще има доста тежки последици върху футбола у нас, което продиктува острада позиция на БФС. От футболната ни централа осъдиха готвените промени и ги дефинираха като опит за печелене на политически дивиденти. БФС също по този начин упрекна полиическия хайлайф у нас в тотална оабдикация от футбола с изключение на в случаите, когато този спорт е употребен за популистки цели. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:  

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Интересна година следва за благородните метали - някои подвигат рекордно цената си, други са на път да изчезнат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР