“С какво бельо сте днес? С този неадекватен въпрос депутатът

...
“С какво бельо сте днес? С този неадекватен въпрос депутатът
Коментари Харесай

ВИДЕО Депутат-мераклия от НФСБ към журналистка в Парламента: С какво бельо сте днес?


“С какво долни дрехи сте през днешния ден? ” С този несъответстващ въпрос депутатът от НФСБ Петър Петров се обърна към журналистка в постройката на Народното събрание. Скандалната преживелица е от 4-ти декември, когато депутатите обсъждаха размера на минималната пенсия, който да бъде заложен в бюджета на Държавното публично обезпечаване.



Във видеоматериал от случката, оповестен и в Youtube, репортерката се обръща с въпрос към Петър Петров, който седи на фотьойл до ръководителя на Комисията за битка с корупцията в Народното събрание и народен представител от ВМРО/ОП Борис Ячев, и го пита за какво не е подкрепил поискания от патриотите най-малък размер на пенсията от 300 лева

Журналистката Радослава Маринова по този начин и не получава отговор на въпроса си, само че получава срещуположен въпрос от страна на народния представител: “А вие сутринта с какво долни дрехи тръгнахте ”?

Потресената журналистка съумява да отвърне с „ Моля?! “, след което Петров най-демонстративно повтаря въпроса си. В идващите няколко секунди той изрича това изречение още един път, макар че Маринова реагира с думите, че Петров е депутат и няма право да й задава сходни въпроси. Намесва се и операторът на малкия екран, а Маринова даже пита Петров дали не се майтапи. Следва нова порция несъответстващо държание, повторение на въпроса ѝ и нелепи пояснения, до момента в който представителят на „ Националния фронт за избавление на България “ се прибира в стаята си.

Депутатът Петър Петров нашумя предходната година със скандалното си изявление, че децата с увреждания би трябвало да бъдат затворени в домове. “Тези деца, е моето надълбоко разбиране, че би трябвало да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават експерти ”, съобщи депутатът от “Обединени патриоти ” (НФСБ) Петър Петров при започване на ноември предходната година. Той прибавя, че е “виждал това знамение, по какъв начин тези деца, ненормални във всяко едно отношение, по какъв начин изнасят концерти, по какъв начин рисуват ” в един цех за телове до Мездра, чието име не може да се сети.

Преди дни министърът на финансите Владислав Горанов се ядоса на журналистката от Българска свободна телевизия Нора Стоичкова от въпрос, заложен от нея по връзки на препоръчаните нови правила за болничните. В отговор Горанов първо съобщи, че той, а не публицистите дефинират по кои въпроси ще се приказва, а по-късно се обърна към Стоичкова с думите, че “ще им спрат парите ”, явно визирайки понижената партийна дотация. Размяната на реплики сред Горанов и Стоичкова докара до това, че от Асоциацията на европейските публицисти – България настояха финансовият министър Владислав Горанов да се извини на Стоичкова или да си подаде оставката. Той, обаче, нито се извини, нито си подаде оставката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР