С изложбата 60 години Художествена галерия – Добрич“ културната институция

...
С изложбата 60 години Художествена галерия – Добрич“ културната институция
Коментари Харесай

С изложба Художествената галерия в Добрич отбелязва 60-ата си годишнина

С изложбата „ 60 години Художествена изложба – Добрич “ културната институция в Добрич отбелязва 60-ата годишнина от основаването си на 18 май. Изложбата, в която са подредени над 50 платна на другари на галерията, създатели, които са имали изложения в нея, ще е акцентът в честванията на годишнината.

„ Още от началото на годината има събития, свързани с годишнината. В продължение на няколко месеца посредством ретроспективни изявления запознавахме обществеността с значими интервали от художествения живот в града ни. Припомнихме основни събития от историята на галерията, изтъкнати персони и художници, съдействали за образуването на богатата сбирка на Художествена изложба ”, сподели шефът й Недко Недков.

Той акцентира, че денят на отбелязването на годишнината не е инцидентен и е определен особено – 18 май е Денят на музейния служащ. „ Това е самопризнание за музейните служащи, които са съдействали галерията да бъде в този тип, с този фонд и с този престиж ”, добави Недков.

В галерията в Добрич се съхраняват 3800 творби. Само през последната година са нарастнали с 200. Основната част от тях са дарения.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР