С изискване на документи от държавните институции тепърва ще се

...
С изискване на документи от държавните институции тепърва ще се
Коментари Харесай

Спецакция Златни паспорти: Проверяват се лицата, получили българско гражданство между 2015-2021 г.

С условие на документи от държавните институции занапред ще се открива дали шефът на Българската организация за вложения Стамен Янев е част от схемата с издаването на така наречен „ златни паспорти “. Това съобщи представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев пред. „ Не сме правили нито обиск (б.р. на кабинета на Стамен Янев), нито претършуване и изземване, а сме изискали документи от Агенцията за вложения и други държавни институции “, добави той. Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане във връзка със сигнал на Движение за права и свободи по отношение на придобиване на българско поданство против вложения у нас. Според спецпрокуратурата за издаването на по този начин наречените " златни паспорти " против вложения е работила проведена незаконна група в интервала 2015-2021 година Към момента не е ясно какъв брой са участниците в ОПГ, само че Кръстев съобщи, че сигурно те са най-малко трима.
Обвинението позволява, че е допустимо в незаконната група да са взели участие и чиновници на Агенцията за вложения. „ Твърденията в сигнала са, че процедурата по придобиване на българско поданство е следната: непознатият жител би трябвало да направи инвестиция, по-късно посредством Дирекция „ Миграция “ при Министерство на вътрешните работи да се
издаде позволение за непрекъснато престояване на територията на България. След това жителят би трябвало да направи искане до Агенцията за вложенията за даване на уверение, че вложенията в действителност са направени от него и са действителни, след което тези документи се придвижват към Министерство на правораздаването, които оферират на президента издаване на декрет за придобиване на българско поданство по натурализация “, изясни Кръстев. Проверяват се всички лица, получили българско поданство, сред 2015 година – 2021 година Тепърва ще се открива какъв брой са и от каква народност са. „ Твърдението е, че всички, които са кандидатствали за приемане на българско поданство посредством инвестиция не са правили действителни такива, а са употребявали едни и същи пари в границите на 1 000 001 лева, защото по Закона за поощряване на вложенията и Закона за чужденците в България да е над 1 млн. лева Тези пари са предоставени от една и съща банка, от едни и същи търговски сдружения и пълномощниците на тези непознати жители са едни и същи. Проверяваме тези условия “, съобщи Кръстев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР