С издадения от държавния глава указ конституционната процедура по избор

...
С издадения от държавния глава указ конституционната процедура по избор
Коментари Харесай

Президенството: Процедурата по избор на министър-председател вече е в решаващата си парламентарна фаза

С издадения от президента декрет конституционната процедура по желание на министър-председател към този момент е в решаващата си парламентарна фаза. Това е позицията на президенството, публикувана от прессекретариата му по отношение на голям брой запитвания до институцията.

По-рано водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов разгласи, че няма да внасят за гласоподаване държавното управление. Причината е неналичието на поддръжка от страна на "Демократична България " и "Изправи се БГ! Ние идваме! ". Партията, която е и мандатоносител като първа политическа мощ в Народното събрание, има подготвен проектокабинет отпред с кандитата за министър председател Пламен Николов.

ГЕРБ оповестиха предходната седмица, че няма да поддържат кабинет, формиран от "Има подобен народ ".

На 9 август, най-малката парламентарна група, тази на "Изправи се БГ! Ние идваме! " също разгласи, че няма да поддържа кабинета.

Българска социалистическа партия пък сложи изискване - че няма да поддържа кабинета на Има Такъв Народ, в случай че не отдръпват номинацията си на Петър Илиев, който е повдигнат за министър на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР