С икономически интереси и корупционни практики обяснява Николай Маринов особождаването

...
С икономически интереси и корупционни практики обяснява Николай Маринов особождаването
Коментари Харесай

Отстраненият директор на „Ел Би Булгарикум“: Връщаме се в едни мутренски времена

С стопански ползи и корупционни практики изяснява Николай Маринов особождаването си от поста на изпълнителен шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум ". Той дефинира всички обвинявания против него като неистина, съобщи.

" Възхитен съм от въображението и лъжите на хора, които са овластени да ръководят държавен запас. Явно в този момент разбирам каква е повода за моето уволняване - това очевидно са стопански ползи и корупционни практики. В интервала, в който бях и към момента съм изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " аз не съм позволил по никакъв метод да бъде повлиявано на интереса на сдружението посредством съмнителни практики ", безапелационен бе той.

Като безспорна неистина Маринов дефинира изказванието, че се купувало мляко на повишени цени:

" Когато аз постъпих на 1 декември, млякото, което влизаше в " Ел Би Булгарикум ", струваше сред 1,5 - 1,52 лева за литър . Най-високата цена, която съм плащал като изпълнителен шеф, е на 1,45 лева В момента цената на млякото е 1,15 и 1,20 лева за литър ".

Той отхвърли да е взимал мляко със занижени качества. Качеството е в пъти по-високо, акцентира той.

По думите му идната неистина е за презапасяване:

" В момента има към 50 т сирене и към 60 т кашкавал . Това е безусловно обикновено. Пазарът го поема. Продават се сред 5 и 10 т на месец ".

Той е безапелационен, че няма никакъв риск количествата да останат на рафтовете и да се изхвърлят . Освен това имаме и запитвания от компании в Гърция и Германия, добави Маринов.

" Откакто съм шеф, оборотите на предприятието са увеличени с 300 хиляди лева на месец ", означи още той и добави, че има документи за всяка своя стъпка.

Поискали са ми голям брой документи и всички те са предоставени, заяви Николай Маринов. Той не е имал информация, че тече инспекция против него.

" Разбрах в понеделник следобед, когато господин Димитров пристигна в кабинета ми и ми сподели " Ти си освободен, напусни, нямаш работа тук ". Връщаме се в едни мутренски времена, когато идва някой в кабинета ти и те гони и те плаши с полиция ".

Маринов уточни, че в Търговския указател той към момента е изпълнителен шеф:

" Ще подам иск в съда за прекъсване на вписването на новото управление и надлежно ще си потърся правата по правосъден ред ".

В позиция Държавната консолидационна компания изясни освобождението на Маринов от поста по този начин: " Заради закупуване на коли от неоторизиран дилър на повишени цени, закупуване на първични материали на повишени цени, освен това със подозрително качество, поради презапасяване с продукция , която не може да се осъществя в периода й на валидност и поради възпрепятстване на инспекции ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР