С хората с увреждания, които са на протеста от години

...
С хората с увреждания, които са на протеста от години
Коментари Харесай

Борисов: Ще използваме всички ресурси за по-добър контрол на ТЕЛК-овете

С хората с увреждания, които са на митинга от години работим прелестно, с всичките им организации и разбирам тяхната болежка, само че те са наши съдружници. Работим не с цел да бъдат ощетени дадени хора. Не сме желали на някого да навредим, тъкмо противоположното. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Министерски съвет.

Пред постройката на Министерски съвет по-рано се организира митинг на хората с увреждания.

Борисов напомни, че при основаване на държавното управление е подписано съдружно съглашение и едно от изискванията на сътрудниците било да се направи всичко допустимо да спре източването на другите системи от хора, които злоупотребяват.

„ Защото това, което сътрудника Симеонов със своите специалисти, министри в продължение на 5 месеца работи е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи по този начин, че тези подправени ТЕЛК-ове или източването на запас да останат за тези, които фактически имат потребност от това. Ни минимум не сме мислили на някого да навредим, тъкмо противоположното. Но хора, които не заслужават и се взимали тези пари и не престават да ги взимат, или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи”, сподели Борисов, представен от БГНЕС.

Той благодари на хората, които стачкуват, че четвъртък и петък ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, подробност от по подробност ще обсъдят всяко едно нещо, което ги тревожи. Борисов уточни, че задачата им е да създадат по този начин, че да остане повече запас за тях, а не да се пренасочва на друго място. Борисов акцентира, че " един по-добър надзор ще е от изгода на всички ".

„ Така че моля за разговор моля за това общо, дружно да създадем, тъй че за тези хора с уврежданията да останат и повече средства”, сподели той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР