С GT2 PRO, Mercedes-AMG пуска на пазара нехомологиран състезателен автомобил

...
С GT2 PRO, Mercedes-AMG пуска на пазара нехомологиран състезателен автомобил
Коментари Харесай

Mercedes-AMG GT2 PRO: новият топ за пистов ден - видео

С GT2 PRO, Mercedes-AMG пуска на пазара нехомологиран спортен автомобил за персонални дни на пистите. Новият модел е основан на Mercedes-AMG GT2, показан през 2022 година, и коства от 479 000,00 евро чисто. GT2 PRO е ориентиран към запалянковците на моторните спортове, които желаят да реализират извънредно високи равнища на продуктивност на пистата.

Акцент тук е неговата нова функционалност Push2Pass: посредством натискане на бутон на кормилото, налягането на форсиране краткотрайно се усилва и се освобождава цялостният капацитет за продуктивност на AMG 4,0-литровия V8 битурбо мотор. В кратковременен проект се оферират общо до 750к.с./551кВт, до момента в който базовата мощ е 707 к.с.

Мощността се предава посредством подредена шестстепенна спортна трансмисия с модифицирани предавателни цифри. Както при всички спортни коли Mercedes-AMG, трансмисията е инсталирана в трансмисионна структура на задния мост и е обвързвана с мотора по усукващ и резистентен на въртящ миг метод посредством торсионна тръба, направена от въглеродни нишки. Шасито има изцяло регулируеми четирипосочни амортисьори за моторни спортове.



Ексклузивни дизайнерски детайли характеризират присъщия външен тип на Mercedes-AMG GT2 PRO. Фабричната доставка се прави в матово сиво цялостно боядисване с настрана боядисани декоративни линии и GT2 PRO лога. Карбоновите съставни елементи на екстериора, които са покрити с транспарантно покритие, са хармонично съгласувани с това. 18-цоловите алуминиеви джанти AMG са боядисани в два цвята, които да си пасват. Цялостната картина е закръглена от ново проектирани, впечатляващи крайни плочи на задното крило.

Във вътрешността на Mercedes-AMG GT2 PRO, кормилото, в началото създаден за потребление в електронните спортове, е усъвършенстван като дизайн и модифициран с новия функционален бутон Push2Pass. Текущото потомство екран в централното зрително поле впечатлява с графики с висока разграничителна дарба и разрешава инстинктивно ръководство. Други извънредни интериорни акценти включват характерната за GT2 PRO боядисана централна подпора и бродерия на седалката на лидера и се доставя с интегрирана климатична система.

Mercedes-AMG GT2 PRO има всички изпитани функционалности за сигурност на потребителските спортни модели на Mercedes-AMG. В кабинате те включват, наред с други неща, въглеродна защитна клетка, крепко обвързвана с шасито, петточков колан, защитни мрежи, пожарогасителна система, защитен контейнер и избавителен люк. Обширният пакет за сигурност на автомобила също предлага благонадежден спортен ABS и неведнъж пригодим тракшън надзор. Прецизно настроеното шаси и доста директната противоположна връзка от кормилното ръководство подсигуряват, че водачите могат неотложно да изградят доверие в автомобила, когато са на пистата.

Mercedes-AMG GT2 PRO включва просторен пакет за доставка, наред с други неща, було за транспортно средство, проектирано особено за GT2 PRO. В допълнение, формалният сътрудник на Mercedes-AMG Puma дава цялостно спортно съоръжение с персонализиран спортен костюм, ръкавици, спортно долни дрехи и обувки. Включена е и висококачествена персонализирана каска от Bell в дизайна на Mercedes-AMG GT2 PRO.

Допълнителни характерности като клетка за сигурност на пасажерите, система за хидратиране, изстудяване на седалката и каската, както и самостоятелно компилиран пакет с аварийни елементи се оферират против в допълнение възнаграждение. Има и алтернатива за бързо превръщане на транспортното средство назад към хомологираната базова версия GT2 за присъединяване в надпревари.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР