С големи митинги основните политически партии и коалиции в Португалия

...
С големи митинги основните политически партии и коалиции в Португалия
Коментари Харесай

Основните партии в Португалия призоваха избирателите да ги подкрепят в неделя

С огромни манифестации главните политически партии и обединения в Португалия завършиха акцията преди предварителните избори на 10 март.

Лидерът на Социалистическата партия се обърна за поддръжка към дамите, младежите и служащите. Обясни, че единствено с победа на изборите може да се продължи по досегашния път напред.
Обръщам се към тези, които работят, към тези, които са работили през целия си живот, дамите, младежите – гласувайте, тъй като става въпрос за нашето бъдеще, което е заложена на карта. Обръщам се и към тези, които още не са решили дали и за кого ще гласоподават. Всеки спомагателен глас може да ни помогне да спечелим.
Педро Нуно Сантош – водач на Социалистическата партия

Водачът на обединението Демократичен съюз, която сплотява главната опозиционна Социалдемократическа партия и две по-малки дясноцентристки, прикани за превръщане на страницата, т.е. промяна на досегашното ляво ръководство.
Решението в неделя е в действителност значимо, ще окаже въздействие върху идващите десетилетия. Ако не обърнем курса на страната, можем да чакаме още по-лоши резултати от тези, които имаме през днешния ден. Трябва да обърнем страницата.
Луиш Монтенегро – водач на обединението Демократичен съюз

Последното социологическо изследване удостоверява наклонността от последните месеци: Демократичният съюз има поддръжка от близо 30%, до момента в който социалистите изостават с към 3-4 пункта (27 на сто).

На тези избори се чака крайнодясната групировка " ШЕГА! " (Стига към този момент! на португалски) да набере сериозна поддръжка – към 17% от гласовете – повече от двоен растеж спрямо изборите през 2022 година

Вотът бе призован, откакто досегашният министър председател Антониу Коща подаде оставка след следствие за корупция и търговия с въздействие.

Това дружно със слабия растеж на приходите и високите разноски за живот могат да засилят ролята на крайната десница при съставянето на идващото държавно управление. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР