С гласовете на всички министри беше взето едно отговорно решение.

...
С гласовете на всички министри беше взето едно отговорно решение.
Коментари Харесай

Симеонов: Втори лифт на Банско ще има

С гласовете на всички министри беше взето едно отговорно решение. На 28 декември променихме проекта за Пирин и дадохме опция на концесионната зона от 2% от Пирин – ски зона Банско – да се позволи построяването на един въжен превоз. Няма никакви учредения за терзания, не престават да се популяризират неистини, че ще се строи върху 46% от територията. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия.

Той дефинира спекулациите, че с измененията се приготвя огромно застрояване на планината като "пълни нелепости ". "Това е неразрешено както от Закона за предпазените зони, по този начин и от Плана за ръководство.

Забранено е всякакво строителство, с изключение на водохващане на тази територия ", разясни той. Вицепремиерът добави, че по отношение на смяната в проекта има "стабилна позиция ".

"Не би трябвало да се позволяват спомагателни добавки към тази точка, която сме приели. Те се оферират от природозащитниците в кавички, с цел да може по този метод да се саботира, да се вкара текст, който да може да бъде обжалван. Сега смяната на остарелия План за ръководство няма по какъв начин да бъде обжалвана ", бе безапелационен той. По същата скица ще променим и проекта за Витоша, разкри Симеонов.

"Не с цел да разгадаем строителство, както се лъжат младежите, с цел да обикалят всеки четвъртък по жълтите павета. Там се трансформира проекта за ръководство, единствено с цел да се даде опция съществуващите лифтове да бъдат ремонтирани ", посочи вицепремиерът.

Дай боже в бъдеще да има една по-решителна воля и по-мащабна поддръжка да отворим тази чудесна планина за зимен, летен и всевъзможен туризъм, изрази вяра Симеонов.

Вицепремиертът акцентира още веднъж, че построяването на втория въжен превоз в Банско ще мине през всичките процедури. "Там ще се заплаща два пъти по-голяма концесионна такса. Всичко ще мине през „ иглените уши “ на българското законодателство, което е по-строго от това в Австрия и Швейцария. В Швейцария предходната година построиха писта върху глетчер. В Унгария, където няма планини, пуснаха предходната година, два лифта, а България 10 години не може да пусне един поради погрешно разбраното запазване на природата ", сподели още той.

По думите му, задачата на държавното управление е да отвори планинския туризъм, който беше напълно блокиран и угнетен от невъзможни, безумни екологични правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР