С ГЕРБ-СДС изработихме обща управленска и законодателна програма и това

...
С ГЕРБ-СДС изработихме обща управленска и законодателна програма и това
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Обсъждаме управленската и законодателна програма

" С ГЕРБ-СДС изработихме обща управническа и законодателна стратегия и това е мотивът за тази среща през днешния ден - да продължим с разискване с техни представители, с министъра на правораздаването ", сподели Лена Бориславова на влизане в Народно събрание.

Тя посочи, че не приказват за съдружно съглашение, тъй като сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма доверие и то не може да се преодолее по този метод.

" Искаме да има механизъм, с който да се ангажират парламентарните групи, с цел да може да има постоянни болшинства, които да обезпечат безпроблемна работа на кабинета за тези неща, за които към този момент сме постигнали единодушие ", изясни Бориславова.  

" Това, което доста ясно декларирахме в петък, е, че плаващи болшинства за правосъдна промяна и за управническа и обща законодателна стратегия не са възможни и съставляват нарушаване на правилата, при които това държавно управление беше подкрепено от групите на първите две политически сили ", уточни тя във връзка изказването в петък на ПГ на ПП-ДБ.

Бориславова разяснява още, че ще влязат в диалози още тази седмица. 

„ България би трябвало да има постоянно държавно управление, само че то би трябвало да има зад тила си едно устойчиво парламентарно болшинство. В противоположен случай то става един заслон, зад който ние няма да позволим да се крият плаващи болшинства с присъединяване на „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, каквито бяха образците от предходната седмица ", съобщи още Бориславова на влизане в постройката на Народното събрание, където се чака среща за промени в Конституцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР