С емоционално церемония, кръгла маса и засадени дръвчета бе отбелязана

...
С емоционално церемония, кръгла маса и засадени дръвчета бе отбелязана
Коментари Харесай

С емоционално тържество БОК отпразнува 95-ата си годишнина


С прочувствено гала, кръгла маса и засадени дръвчета бе маркирана през днешния ден 95-годишнината на Българския олимпийски комитет, оповестяват от формалния уебсайт на организацията. По мотив знаменателното събитие в НСА се събраха редица спортни митове и ръководители, преподаватели, членове на олимпийските клубове, учители, студенти, публицисти и други

Във връзка с годишнината Националната олимпийска академия (НОА) и Българският олимпийски комитет проведоха в Заседателната зала Кръгла маса на тематика " Олимпийско образование в просветителната система ". Във форума участваха ръководители на районните ръководства на образованието (РУО) от цялата страна, както и специалисти по физическо образование и спорт.ю



Сред формалните посетители бяха Белчо Горанов – общоприет секретар на БОК, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев – предсадетел на НОА, Росица Иванова - шеф на Регионално ръководство на образованието (РУО) - София район, Асен Марков – основен секретар на Министерството на младежта и спорта, олимпийски, международни и европейски първенци и медалисти.

Белчо Горанов поздрави присъстващите и приказва за ролята на БОК както за построяването на спортното и олимпийско придвижване в страната, по този начин и за одобряването на олимпийските идеали като морални правила на физическото образование и спорта.

С необикновен интерес бе изслушана въодушевената лекция на проф. Лозан Митев на тематика " 95 години БОК и неговия принос за развиване на спорта в България ". " В осъществяване на тактиката на БОК за поощряване на хуманното образование на младежите посредством спорта и физическото образование в необятен обществен обсег, Националната олимпийска академия на БОК осъществят начинания за съдействие с учителите и годишно организират годишна сесия за педагози. Целта е да бъдат създадени стратегии за използване на хуманните и нравствените полезности на спорта в учебно заведение. В допълнение към тази активност се провеждат и конференции с учители по физическо образование, на които се показват новости и планове за олимпийско образование в образованието ", сподели проф. Митев, който ръководеше и състоялата се по-късно работна среща сред управлението на НСА, НОА и представители на районните ръководства по обучение с съществена тематика въвеждането на образование по олимпизъм в класни и извънкласни действия..

Изключително прочувствено прозвуча " Одата на спорта " на Кубертен, в осъществяване от две ученички от 55 столично учебно заведение, което е измежду най-активните в огромното семейство на олимпийските клубове.

След това формалните посетители засадиха дръвчета в двора на Академията, които да оставят за поколенията загатна от честванията на 95-ата годишнина на Българския олимпийски комитет. През годината предстоят още интензивности за отбелязване на историческото събитие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР