С една драматична и заплетена история 41-годишният Николай Милаванов обикаля

...
С една драматична и заплетена история 41-годишният Николай Милаванов обикаля
Коментари Харесай

Баща през сълзи: Карат дъщеря ми да нарича "татко" друг мъж!

С една трагична и заплетена история 41-годишният Николай Милаванов обикаля по институции в опит да откри своята Анджи. За последно той вижда 8-годишната си щерка - Анджелина Милаванова, на 15 март тази година. С майката на детето Цвета Калайджиева към този момент не са двойка, преди този момент не са имали брак, само че той е припознал детето. Цвета и Николай Милаванов живеели дружно 10 години. Николай твърди, че до март той се грижи самичък за детето. Имат джука спогодба с Цвета тя да взема Анджелина единствено през уикендите. На въпросния 15 март всичко наподобява обикновено, бащата е щастлив, че неотдавна е купил ново колело на Анджелина. Оставя я при майка й. Обявяват обаче изключителното състояние поради епидемията, децата стопират учебно заведение. Решава да остави момичето си в дома на Цвета до 17-и. Всъщност става въпрос за квартирата на сестра й Рая Калайджиева, написа 24 часа. Когато в уречения ден отива на адреса, там няма никого. Личният телефон на детето и този на майката са изключени. Николай споделя, че не стопира да звъни през идващите дни, само че въпреки всичко взема решение да даде малко време на Цвета тя да се свърже с него, преди да подаде тъжба в полицията. Това по този начин и не се случва и в края на месеца той подава тъжба в столичното 7-о районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в “Младост ”, както и в това по неговото местоживеене - 8-о районно управление (на МВР) в “Дружба ”. Обръща се и до дежурния прокурор в София. Николай изясни, че е подавал сигнали до всички институции, в това число и до обществените служби. Такъв обаче не е постъпвал в Дирекция “Социално подкрепяне ” и това е повода чиновниците да не създадат инспекция. Това излиза наяве от информация за към този момент стартирана процедура по случая с дребното момиче. Николай е безапелационен, че се е обърнал към всички вероятни институции. Той не удостовери, само че и не отхвърли дали е пропуснал да подаде сигнал до съответната работа.
“Всяка една институция съм сезирал, никой не ми обръща внимание ”, твърди бащата. По думите му никой не взима нещата драговолно, вижда себе си като “поредната жертва на нашата система ”. От полицията в последна сметка му е обяснено, че са открили контакт с майката. Пред тях Калайджиева дала обещание, че телефонът на детето ще остане включен и то ще се свърже с татко си. Проблемът е, че при неналичието на брак и надлежно бракоразвод двамата нямат споразумяване на родителските права. Преди да го сполети тази драма, Анджелина живее главно при него в “Дружба ”, по тази причина я записва в 68-о СУ “Акад. Н. Обрешков ” - единствено на минута от входната им врата. Казва, че през цялото време е в непрекъсната връзка с учителите на щерка си. Майката въобще не е осигурила достъп до виртуална класна стая, когато децата минаха на отдалечено образование, и по този начин тя пропуснала да приключи както би трябвало първи клас, тревожи се Николай. Научил, че някогашната му е преместила момиченцето първо в Троян. Смята, че сега се намира в с. Велчево, област Ловеч. Казва, че директорката на 68-о СУ в София не му е обяснила за какво детето е било отписано без неговото единодушие. Защо един татко не може да види и чуе детето си, пита той през сълзи. Не може да повярва, че не го е изпратил в първия образователен ден. Малката Анджелина е правила опит да се свърже с баща си - потърсила го по своя персонален мобилен телефон, скришно от майката. Оплакала се на Николай, че я убеждават да назовава “татко ” новия сътрудник на майка си. Казва, че се опитал да изясни на детето си, че ще направи всичко допустимо да си го върне, и че е завел дело, само че в този миг телефонът е бил изтръгнат от ръката на щерка му и изключен. Николай не прецизира по какъв начин е схванал, че в този момент някогашната му партньорка живее в село Велчево с различен мъж - Лъчезар. Твърди, че е получавал закани от него в продължение на седмица, които почнали след опита на Анджелина да се свърже. Именно въпросният мъж прекъснал диалога с детето и заплашил Николай, че “ще му изпрати хора ”. Бащата прибавя, че бил сезирал прокуратурата, и твърди, че има формирано досъдебно произвеждане за отправените му закани.
“Не ме е боязън да отида, боязън ме е да не направя аз белята ”, пали се Николай. По думите му Цвета била негодна да гледа детето, тъй като работела до късно в заведение и се прибирала по нощите. Затова завел дело за лишаване правата на майката с искане да остане единствен аставник на своята щерка. Адвокатката, която съставлява Николай, сега се намирала в Англия и се прибирала идващия месец, което в допълнение забавяло процедурата. “Всички учителки в детската градина са ми свидетелки, че аз съм го отгледал това дете. Аз съм му готвил, аз съм му прал, всичко аз.. ”, продължава таткото. Казва, че е работил в 39 страни по света. През 2012 година, когато се ражда щерка му, той работи в Швейцария за известна компания, производител на часовници. Тогава Цвета му се обажда и му слага ултиматум, че в случай че не се прибере при нея и не гледа щерка си, тя ще остави детето в дом за деца, лишени от родителска грижа. Николай споделя, че без доста съмнения напуща скъпоплатената работа. Разказва още, че е бил и преводач в Лондонския апелативен съд. Когато се прибира от чужбина, с цел да гледа своята щерка, за известно време работи в сивия бранш, признава си мъжът - направил компания за просташки услуги и превоз. Oт октомври му следва да стартира работа като контрольор в РЗИ - София, отдел заразни заболявания. Ще бори COVID-19 от първа линия. “В последна сметка всички живеем за децата си и желаеме най-хубавото за тях ”, въздиша Николай. Описва майката на Анджелина като престъпно проявена. Обвинява я, че е проституирала в Сандански, и упорства, че има документи, които потвърждават това. Били у адвокатката му. А в досието на някогашната имало и две каузи за кражба. На 11 септември Николай бил потърсен от представители на полицията, които му обяснили, че търсят местонахождението на Цвета Калайджиева. Не знае този път защо. “Помолих ги да кажат на щерка ми, че я обичам, тъй като споделиха, че ще отидат във Велчово да търсят Цвета ”, споделя той. Настоява да се разгласява и имейл адресът му, с цел да се свърже с него всеки, който може да го приближи отново до щерка му - [email protected].
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР