С една диамантена и шест златни сватби ще отбележат днес

...
С една диамантена и шест златни сватби ще отбележат днес
Коментари Харесай

След десетилетия семеен живот, семейства от Момчиловци отново се вричат във вярност

С една диамантена и шест златни сватби ще отбележат през днешния ден деня на Християнското семейство и православната юноша в смолянското село Момчиловци, осведоми кметът Сийка Суркова.

„ За поредна година Момчиловци ще означи през днешния ден деня на Християнското семейство и православната юноша с респект към юбилярите, които честват златни и диамантени сватби. Ще уважим и най-малките поданици на селото, т.е. родените бебчета през актуалната година. Всичко това ще се случи на особено празненство в ритуалната зала на Момчиловци, където ще участват шест двойки, които честват 50 и една 60 години сполучлив сватбен живот, както три бебенца “.

Възрастните двойки ще подменят халките си, а съпругите ще би трябвало да потвърдят, че почтено са носили имената на своите съпрузи през всичките тези години. Мъжете надлежно се чака да покажат, че са били грижовни и са се отнасяли почтено към своите съпруги, добавя Суркова.

Новородените ще получат дарове от кметството, детска библия и националния трикольор с изписан на него химн на България. Подаръци ще има от името и на всички институции в родопското село.

Тържеството ще се организира от 17:30 часа, като на него ще участва и Отец Николай.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР