С две проектни предложения ще участва Община Варна в новата

...
С две проектни предложения ще участва Община Варна в новата
Коментари Харесай

Варна ще кандидатства по програмата за финансиране на маркетингови дейности в туризма

С две планови оферти ще взе участие Община Варна в новата Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България.

Това стана ясно на съвещание на Общински съвет – Варна, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване. Решението беше взето с цялостно болшинство от съветниците.

Процедурата е за осъществяване на маркетингова политика за рекламиране на туристически услуги по Черноморието, която косвено да спомогне за повишение на туристическата претовареност. Освен Варна възможни претенденти са още 20 български общини.

Общият размер на средствата за осъществяване на програмата е в размер на 5 млн. лева, обезпечени от страната чрез бюджета на Министерството на туризма. Максималният размер за всеки план е до 400 хиляди лв., от които 60% са безплатна финансова помощ. Останалите 40% от финансирането за осъществяване на плана се обезпечават под формата на лично съфинансиране от бенефициента и сътрудниците му.

„ Варна – дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища “ и „ Варна – магията на морето “ са двата плана, с които общината ще кандидатства. Предвижда се плановите оферти да бъдат изпълнени в партньорство с концесионера на летище Варна – Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “, и две туроператорски компании, каквото е изискването по програмата. Проектите с индикативна стойност от по 400 хиляди лв. са за промотиране на дестинация Варна в Германия.

Срокът за осъществяването им не може да бъде по-дълъг от 12 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР