С две думи – увеличава се покупателната способност, но не

...
С две думи – увеличава се покупателната способност, но не
Коментари Харесай

Пламен Димитров пита защо ще събираме по-малко приходи в хазната, като БВП расте

С две думи – усилва се покупателната дарба, само че не на всички, не еднообразно и не с толкоз, колкото хората си представяха. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в коментар за държавния бюджет за 2020 година.
Димитров съобщи, че за идната година се плануват в допълнение да бъдат събрани доходи от 3,3 милиарда лв., а през последните години това перо било към и над 4 милиарда лв. . Защо, попита синдикалистът. Как при равни условия събираме със 700-800 млн. лв. по-малко - нали Брутният вътрешен продукт пораства, има развиване на стопанската система, сподели още той пред Нова телевизия. Димитров беше безапелационен, че няма отразяване на чаканата в Европа криза в проектобюджета.
Трябва да има още 100 млн. лв. в допълнение за приходи – в този момент това, което се залага, ще стигне за 15% нарастване на заплатите на педагогическия личен състав, не 20%, което беше контрактувано на равнище „ министър ”, уточни Димитров. Припомняме, че в този момент е планувано да бъдат отпуснати 360 млн. лв.. Що се отнася до опазването на здравето, синдикалният водач счита, че трябват още 5-6 млн. лв. в допълнение, с цел да се стигне до заплати от най-малко 900 лв. месечно за медицинските сестри.
По отношение на пенсията, водачът на КНСБ настоя минималната пенсия да е най-малко 250 лв., което било постижимо от 1 юли следващата година, за което трябвали към 80 млн. лв. – това било постижимо.
Що се отнася до детските надбавки, Димитров съобщи, че от КНСБ има доста оферти, само че всичко във връзка с нарастване по това направление е замразено. Той предизвести и, че за енергийно бедните – 250 000 души, няма планувани пари при бъдещо нарастване на цената на тока, което от лятото следващата година можело да е 6-8%.
Каква е картината на плана за държавен бюджет за 2020 година - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР